Berlyno sprendimas: gegužės 8 ir 9 dienomis uždraudė naudoti Rusijos ir Ukrainos vėliavas

Berlyno policija gegužės 8 ir 9 dienomis uždraudė Rusijos ir Ukrainos vėliavas prie sovietinių paminklų Vokietijos sostinėje. Gegužės 8 d. Europoje, o 9 d. Rusijoje minimos 78-osios Antrojo pasaulinio karo pabaigos metinės. Siekiant užtikrinti „orų kritusių tuometinės sovietų armijos karių pagerbimą“, prie trijų Berlyne esančių memorialų uždrausti ir maršai bei karinės dainos.

 Berlyno policija gegužės 8 ir 9 dienomis uždraudė Rusijos ir Ukrainos vėliavas prie sovietinių paminklų Vokietijos sostinėje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Berlyno policija gegužės 8 ir 9 dienomis uždraudė Rusijos ir Ukrainos vėliavas prie sovietinių paminklų Vokietijos sostinėje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 2:05 PM, atnaujinta May 5, 2023, 2:12 PM

Po Antrojo pasaulinio karo „Tiergarten“, „Schönholzer Heide“ ir Treptovo parkuose Berlyne buvo pastatyti memorialai. Jie simbolizuoja besąlygišką nacistinės Vokietijos kapituliaciją, tačiau kartu tai ir milžiniškos kapinės, kuriose palaidota per 22 000 mūšyje dėl Berlyno kritusių sovietų karių.

Panašų draudimą Berlyno policija buvo paskelbusi jau pernai. Tada sulaukta didelės kritikos iš Ukrainos pusės. Minėtu sprendimu Berlyno Senatas siekia, kad karo pabaigos metinių minėjimo neaptemdytų galimi konfliktai, susijęs su Rusijos invazija į Ukrainą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.