J. Prigožinas vaizdo įraše užsipuolė Rusijos karinę vadovybę: išplūdo keiksmažodžiais ir parodė „Wagner“ samdinių lavonus

„Wagner“ samdinių grupės vadovas Jevgenijus Prigožinas savo „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti žuvę rusų kariai, ir užsipuolė Rusijos vadovybę, kad ši nesugebėjo aprūpinti „Wagner“ reikiama amunicija, rašo „Kyiv Independent“.

J.Prigožinas vaizdo įrašu kreipėsi į Rusijos karinę vadovybę.<br>Stop kadras.
J.Prigožinas vaizdo įrašu kreipėsi į Rusijos karinę vadovybę.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 8:50 AM

Išraiškingų žodžių kupinoje tiradoje J.Prigožinas kaltina Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą ir Rusijos gynybos ministrą Sergejų Šoigu dėl „70 proc. šaudmenų trūkumo“ mūšio lauke Ukrainoje ir karių žūties.

Vaizdo įraše – didžiulės krūvos lavonų su karinėmis uniformomis, jų kūnai kruvini. Jo teigimu, kariai Ukrainoje žuvo gegužės 4 d.

„Šie vaikinai – „Wagner“ kariai, kurie mirė šiandien. Dar net kraujas šviežias. Filmuok visus“, – agresyviu tonu operatoriui vaizdo įraše įsako J. Prigožinas.

„Jūs, bjaurybės, sėdite savo brangiuose klubuose. Visi jūsų vaikai eina per gyvenimą ir įrašinėja savo „YouTube“ vaizdo įrašėlius. Jūs manote, kad esate šio gyvenimo šeimininkai. Manote, kad jei turite amunicijos atsargų, turite į tai teisę“, – tęsė jis.

Per pastaruosius kelis mėnesius J.Prigožinas ne kartą skundėsi dėl amunicijos trūkumo. Balandžio 29 d. jis pagrasino palikti savo pozicijas prie Bachmuto Donecko srityje, jei negaus daugiau atsargų iš Kremliaus.

„Wagner“ grupė ėmėsi vadovaujančio vaidmens Rusijos puolimo veiksmuose Rytų Ukrainoje, ypač aplink Bachmuto miestą, kur žiaurios kovos pareikalavo daug aukų iš abiejų pusių.

Kadaise privačiai samdinių grupei buvo leista intensyviai verbuoti kalinius iš Rusijos kalėjimų, tačiau nuo to laiko Kremlius atkirto galimybę grupuotei naudotis kalinių paslaugomis.

Per Bachmuto puolimą žuvo apie 50 000 „Wagner“ samdinių, įskaitant dešimtis tūkstančių nuteistų nusikaltėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.