Per sprogimą automobilyje sunkiai sužeistas Rusijos propagandistas Z. Prilepinas

Rusijos Nižnij Novgorodo mieste, šeštadienį automobilyje sprogus bombai, kaip pranešama, sunkiai sužeistas agresiją prieš Ukrainą nuo 2014 metų aktyviai palaikantis propagandistas Zacharas Prilepinas. Taip teigiama „Telegram“ kanale „112“.

Rusijos Nižnij Novgorodo mieste, šeštadienį automobilyje sprogus bombai, kaip pranešama, sunkiai sužeistas agresiją prieš Ukrainą nuo 2014 metų aktyviai palaikantis propagandistas Zacharas Prilepinas. Taip teigiama „Telegram“ kanale „112“.<br>Stop kadras.
Rusijos Nižnij Novgorodo mieste, šeštadienį automobilyje sprogus bombai, kaip pranešama, sunkiai sužeistas agresiją prieš Ukrainą nuo 2014 metų aktyviai palaikantis propagandistas Zacharas Prilepinas. Taip teigiama „Telegram“ kanale „112“.<br>Stop kadras.
Z. Prilepinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Z. Prilepinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 6, 2023, 2:23 PM, atnaujinta May 6, 2023, 5:48 PM

„Rašytojui teikiama medicininė pagalba. Įvykio vietoje dirba greitosios pagalbos tarnybos“, – sakoma pranešime.

Pranešama, kad sprogus bombai Z. Prilepinas sėdėjo keleivio vietoje, o vairuotojas žuvo.

Rusijos žiniasklaida patikslina, kad sprogstamasis užtaisas buvo padėtas po viena iš automobilio sėdynių.

Po incidento srityje buvo įrengti patikros postai. Vėliau „Telegram“ kanalas „Baza“, kuriuo remiasi UNIAN, pranešė, kad Rusijos pareigūnai Žemutiniame Naugarde sulaikė Ukrainos pilietį, įtariamą pasikėsinimu į propagandistą 

​Šaltinių duomenimis, sulaikytas 30 metų amžiaus vyras, kuris išsinuomojo butą Žemutinio Naugardo pakraštyje likus dienai iki pasikėsinimo. Pareigūnams įtarimų sukėlė tas faktas, kad jis kilęs iš Charkivo srities.

Taip pat žinoma, kad sulaikytasis anksčiau buvo teistas. Kur konkrečiai – Ukrainoje ar Rusijoje – nepatikslinama. Jokių tiesioginių sąsajų tarp jo ir Z. Prilepino automobilio susprogdinimo kol kas nenustatyta.

„Yra žinoma, kad vyras kilęs iš Ukrainos ir neseniai gavo Rusijos pilietybę. Jį Pionerskojės kaimo gyventojai matė dvi dienas, jis tiesiog vaikštinėjo po mišką“, – rašo „Telegram“ kanalas „112“.

„Mash“ teigia, kad ukrainietis buvo sulaikytas miške, bet nepatikslina, ar tai įvyko prie sprogimo vietos ir ar jis buvo būtent tas žmogus, kurį matė minėto kaimo gyventojai.

Taip pat pranešama, kad daugiau įtariamųjų ieškoma Maskvos srityje.

Kaip rašo UNIAN, atsakomybę už pasikėsinimą prisiėmė partizanų grupė „ATEŠ“, kuri daugiausia veikia okupuotose Ukrainos teritorijose, bet teigia turinti filialų ir Rusijoje.

Apdovanojimų pelnęs Rusijos rašytojas Zacharas Prilepinas yra ilgametis aktyvus agresijos prieš Ukrainą rėmėjas. Jis taip pat tiesiogiai dalyvavo kuriant, rengiant ir remiant ginkluotas teroristines grupuotes laikinai okupuotoje Ukrainos teritorijoje.

Z. Prilepinas taip pat žinomas dėl savo militaristinės, antiukrainietiškos propagandos, skleidžiamos per Rusijos televizijos kanalus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.