Atsistatydina Slovakijos laikinoji vyriausybė

Slovakijos premjeras Eduardas Hegeris sekmadienį paskelbė kreipęsis dėl savo vadovaujamos laikinosios vyriausybės atsistatydinimo.

​Slovakijos premjeras Eduardas Hegeris sekmadienį paskelbė kreipęsis dėl savo vadovaujamos laikinosios vyriausybės atsistatydinimo.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
​Slovakijos premjeras Eduardas Hegeris sekmadienį paskelbė kreipęsis dėl savo vadovaujamos laikinosios vyriausybės atsistatydinimo.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2023, 1:35 PM, atnaujinta May 7, 2023, 4:12 PM

Praėjusių metų gruodį E. Hegerio vedama koalicinė vyriausybė, kurią sudarė keturios partijos, neatlaikė balsavimo dėl nepasitikėjimo ir buvo nuversta. Nuo tada E. Hegeris vadovavo laikinajai vyriausybei, kuriai buvo pavesta valdyti šalį iki naujų rinkimų rugsėjo 30 d.

„Paprašiau prezidentės atšaukti mano mandatą“, – nurodė E. Hegeris.

Politikas pažadėjo derinti savo sprendimus su prezidente Zuzana Čaputova. Vėliau sekmadienį numatomas jųdviejų susitikimas.

E. Hegeris pareiškė paliksiąs valstybės vadovei užduotį „atvesti Slovakiją į laisvus ir demokratiškus rinkimus su laikinąja vyriausybe“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.