Izraelis Vakarų Krante nugriovė ES finansuotą palestiniečių mokyklą

Izraelio pajėgos sekmadienį okupuotame Vakarų Krante nugriovė Europos Sąjungos (ES) lėšomis finansuotą palestiniečių pradinę mokyklą.

 Izraelis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Izraelis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2023, 9:14 PM

Izraelio civilinių reikalų okupuotose teritorijose institucija (COGAT) kovo mėnesį nurodė „saugumo sumetimais“ per du mėnesius iškeldinti „nelegaliai pastatytą“ mokyklą.

Mokyklos projektą finansavo ES. Palestiniečių duomenimis, čia penkiose klasių patalpose mokėsi 45 moksleiviai. Mokykla buvo pastatyta, kai Izraelis 2019 m. nugriovė ankstesnį pastatą, sakė Ahmedas Nasseras iš palestiniečių Švietimo ministerijos. Nuo pirmadienio mokiniai dabar bus mokomi palapinėje.

ES „su pasibaisėjimu“ reagavo į mokyklos nugriovimą. ES atstovybė palestiniečių žemėse paragino Izraelį „nutraukti visus griovimus ir iškeldinimus, kurie tik dar labiau didina palestiniečių gyventojų kančias ir eskaluoja ir taip įtemptą padėtį“. Griovimai, „remiantis tarptautine teise, yra neteisėti, būtina gerbti vaikų teisę į švietimą“, pažymima pareiškime.

1967 m. Izraelio okupuotame Vakarų Krante gyvena beveik 3 mln. palestiniečių. Čia gyvenvietėse, kurias JT vadina prieštaraujančias tarptautinei teisei, gyvena ir apie 490 000 izraeliečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.