Kinija pranešė išprašanti aukštą Kanados diplomatę Šanchajuje

Antradienį Kinija pareiškė išsiunčianti iš šalies Kanados konsulę Šanchajuje, taip atsakydama į Otavos sprendimą išsiųsti namo Kinijos diplomatą, apkaltintą mėginimu įbauginti Pekiną kritikuojantį Kanados įstatymų leidėją.

Kinija pranešė išprašanti aukštą Kanados diplomatę Šanchajuje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinija pranešė išprašanti aukštą Kanados diplomatę Šanchajuje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 9:16 AM

Pekino užsienio reikalų ministerija paskelbė Jennifer Lynn Lalonde persona non grata, internete paskelbtame pareiškime anglų kalba priduriama, kad „Kinija pasilieka teisę toliau reaguoti“.

Kanados generalinio konsulato Šanchajuje konsulei J. L. Lalonde liepta išvykti iš Kinijos iki gegužės 13 dienos. Pareiškime sakoma, kad „Kinija griežtai smerkia“ Kanadą ir reaguoja į „nesąžiningą Kanados žingsnį“.

Šių veiksmų Pekinas ėmėsi, kai Kanados užsienio reikalų ministrė Melanie Joly pareiškė, kad Toronte gyvenantis Kinijos diplomatas Zhao Wei turės palikti šalį. Pasak jos, Kanada „netoleruos jokio užsienio kišimosi į mūsų vidaus reikalus“. „Esame tvirtai įsitikinę, kad ginti mūsų demokratiją yra nepaprastai svarbu“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.