Žiniasklaida: JAV rimtai įspėjo Sakartvelą dėl santykių su Rusija gilinimo Prakalbo apie sankcijas

JAV įspėjo Gruziją dėl ekonominių sankcijų, jei ši atnaujins tiesioginius skrydžius į Rusiją, gegužės 10 d. pranešė Gruzijos žiniasklaidos priemonė „Accent News“.

 Rusijos oro linijų lėktuvas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusijos oro linijų lėktuvas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2023, 9:56 AM

Pasak „Accent News“, JAV Valstybės departamento atstovas pareiškime jiems nurodė, kad „dabar ne laikas gilinti santykius su Rusija“.

Be to, atnaujinus skrydžius gali būti „galimai įvestos sankcijos Sakartvelo oro linijų bendrovėms, aptarnaujančioms orlaivius, kuriems taikoma importo ir eksporto kontrolė“, atsižvelgiant į tai, kad daugelis šalių, įskaitant JAV, uždraudė Rusijos orlaiviams įskristi į savo oro erdvę.

Gruzijos ekonomikos ministro pavaduotoja Mariam Kvrivishvili teigė, kad tiesioginių skrydžių atnaujinimas padės Rusijoje gyvenantiems Gruzijos piliečiams „susijungti su tėvyne“, pranešė „Accent News“.

„Kalbant apie tiesioginius skrydžius, turime aiškiai ir nedviprasmiškai paaiškinti, kad antžeminiu požiūriu neribojome eismo su Rusija – kiekvieną mėnesį Rusijos ir Gruzijos pasienyje juda tūkstančiai automobilių“, – pridūrė M. Kvrivishvili.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.