Slovakijos prezidentė oficialiai paskyrė naują ekspertų vyriausybę

Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova pirmadienį oficialiai paskyrė naują ekspertų vyriausybę, vedamą 46-erių bankininko Ludovito Odoro.

Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Slovakijos prezidentė Zuzana Čaputova.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2023, 5:00 PM

Naujoji vyriausybė dirbs iki kitų parlamento rinkimų rugsėjo 30 d. Ji keičia buvusio premjero Eduardo Hegerio mažumos vyriausybę, iki šiol dirbusią pagal laikinus įgaliojimus, jai pernai gruodį neatlaikius balsavimo dėl nepasitikėjimo.

Su Ukraina besiribojanti Slovakija yra viena uoliausių Kyjivo rėmėjų tiek politinėje sferoje, tiek teikiant karinę paramą. Z. Čaputova patikino, kad naujoji vyriausybė ir toliau stovės petys į petį su Rusijos užpulta šalimi.

Kaip pranešama, naujuoju užsienio reikalų ministru tapo diplomatinės patirties turintis Miroslavas Wlachowsky'is, o gynybos ministro pareigas perėmė saugumo ir gynybos ekspertas Martinas Sklenaras.

Pasak Slovakijos prezidentės, naujasis ministras pirmininkas L. Odoras turėtų padėti numalšinti vidaus ginčus, ypač nesutarimus tarp politinių partijų. Priesaikos davimo ceremonijoje kalbėjusi Z. Čaputova teigė, kad visuomenė nebegalėjo toleruoti ankstesnę valdančiąją koaliciją veikusių trinčių.

Valstybės vadovė pareiškė, kad iš naujojo premjero ir jo ministrų tikisi objektyvumo, skaidrumo ir profesionalumo, taip pat žmogiškos politikos ir pagarbos kritikams.

L. Odoras savo ruožtu pažadėjo ramią ir kompetetingą lyderystę. Jo vyriausybės dar lauks įprastas balsavimas dėl pasitikėjimo, kuris parlamente turėtų būti inicijuotas per 30 dienų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.