Drezdeno brangenybių vagys sės į kalėjimą

Teismas skyrė ilgas laisvės atėmimo bausmes penkiems vyrams už tai, kad jie pavogė karališkuosius papuošalus iš Drezdeno Žaliojo skliauto lobyno per vieną skandalingiausi Vokietijos istorijoje apiplėšimų.

​Teismas skyrė ilgas laisvės atėmimo bausmes penkiems vyrams už tai, kad jie pavogė karališkuosius papuošalus iš Drezdeno Žaliojo skliauto lobyno per vieną skandalingiausi Vokietijos istorijoje apiplėšimų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Teismas skyrė ilgas laisvės atėmimo bausmes penkiems vyrams už tai, kad jie pavogė karališkuosius papuošalus iš Drezdeno Žaliojo skliauto lobyno per vieną skandalingiausi Vokietijos istorijoje apiplėšimų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 12:00 PM

Teisėjai skyrė bausmes nuo ketverių metų ir keturių mėnesių iki šešerių metų ir trijų mėnesių. Šeštas kaltinamasis, turėjęs alibi, buvo išteisintas.

Šios bausmės buvo gynybos, kaltinimo ir teismo sausio mėnesį pasiekto susitarimo dėl kaltės pripažinimo dalis po to, kai 2022 metų pabaigoje buvo grąžinta didžioji dalis pavogtų brangenybių.

Visi nuteistieji – 20–30 metų amžiaus vyrai, susiję su Berlyno Remmo organizuota nusikalstama šeima.

2019 m. lapkričio 25 d. auštant du vagys per langą įsibrovė į Drezdeno karališkųjų rūmų muziejaus Žaliąją saugyklą ir kirviu sudaužė vitriną. Per kelias minutes jie pasišalino su XVII ir XVIII a. vertybėmis.

Apie 4300 deimantų ir kitų brangakmenių buvo pavogta iš 21 prabangių juvelyrinių dirbinių, saugomų rūmuose, kurie yra vienas seniausių pastatų Drezdene ir kuriuose saugoma viena didžiausių Europoje vertybių kolekcijų.

2019 metų lapkričio 25-ąją auštant du vagys pro langą įsibrovė į Drezdeno karališkųjų rūmų muziejaus Žaliojo skliauto lobyną ir kirviu sudaužė vitriną. Per kelias minutes jie paspruko su 17 ir 18 amžiaus brangenybėmis.

Apie 4 300 deimantų ir kitų brangakmenių buvo pavogta iš 21 prabangių juvelyrinių dirbinių, saugomų rūmuose, kurie yra vienas seniausių Drezdeno pastatų ir kuriuose sukaupta viena didžiausių Europoje brangenybių kolekcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.