Teheranas: Ukrainos prezidentas naudojasi Iranu, kad pritrauktų Vakarų paramą

Iranas šeštadienį pareiškė, kad Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kaltinimai, jog Teheranas ginkluoja Rusiją, esą tėra bandymas pritraukti karinę ir finansinę Vakarų paramą.

Iranas šeštadienį pareiškė, kad Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kaltinimai, jog Teheranas ginkluoja Rusiją, esą tėra bandymas pritraukti karinę ir finansinę Vakarų paramą.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Iranas šeštadienį pareiškė, kad Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kaltinimai, jog Teheranas ginkluoja Rusiją, esą tėra bandymas pritraukti karinę ir finansinę Vakarų paramą.<br>DPA-Picture Alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2023, 4:57 PM

Iranas dėl savo dronų programos yra susilaukęs JAV ir Europos Sąjungos (ES) sankcijų, esant įtarimų, kad šalis yra perdavusi į Ukrainą įsiveržusiai Rusijai bepiločių skraidyklių. Teheranas tai neigia. Trečiadienį V. Zelenskis savo tradicinėje kasdien sakomoje kalboje pareiškė, kad neįmanoma neigti Irano „paramos blogiui“ ir kreipėsi į iraniečius, klausdamas, kodėl jie turėtų būti Rusijos teroro bendrininkai.

Reaguodamas į šias Ukrainos lyderio pastabas, Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Nasseras Kananis tvirtino, kad tai, jog V. Zelenskis „atkartojo melagingus teiginius“, nukreiptus prieš Teheraną yra suderinama su „antiiranietiškos ašies propagandos ir žiniasklaidos karu“. „Tai daroma siekiant tikslo iš Vakarų šalių pritraukti kuo daugiau karinės ir finansinės paramos“, – pareiškė N. Kananis.

Skaičiuojama, kad Rusija savo kare prieš Ukrainą iki šiol jau yra panaudojusi 1 160 iranietiškų dronų kamikadzių „Shahed“.

„Nors jau esame išmokę numušti didžiąją dalį jūsų dronų kamikadzių... vis vien esama pataikymų, – trečiadienį teigė V. Zelenskis. – Kai iranietiškas dronas pražudo nėščią ukrainietę kartu su vyru jų namuose, tai kam jums tai, motinos ir tėvai Irane? Kai jūsų dronas smogia mūsų studentų bendrabučiui, žūsta žmonės, kyla gaisras, į vietą atvyksta gelbėtojai, o po kelių minučių smogia antrasis „Shahed“, nusinešdamas gelbėtojų gyvybes... Kam Iranui tokios ciniškos žmogžudystės?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.