JAV vėl drebina šaudynės: įsiplieskus konfliktui sužeistas net ir 1-erių vaikas

Pirmadienio vakarą Foridos valstijoje esančiame Holivudo kurorte, netoli judraus paplūdimio, per dviejų grupių susirėmimą buvo nušauti 9 žmonės, įskaitant vienerių metų vaiką, remdamasi pareigūnais, praneša CNN.

Per susišaudymą Foridos valstijoje esančiame Holivudo kurorte buvo sužeisti devyni žmonės.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Per susišaudymą Foridos valstijoje esančiame Holivudo kurorte buvo sužeisti devyni žmonės.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 30, 2023, 10:42 AM

Policija sulaikė vieną įtariamąjį, tačiau vis dar ieško dar vieno įtariamojo, kuris buvo apibūdintas kaip juodaodis vyras su dredais, vilkėjęs juodus marškinėlius trumpomis rankovėmis ir kamufliažinius šortus, sakė Holivudo policijos departamento atstovė Deanna Bettineschi.

Sužeistųjų amžius – nuo 1 iki 65 metų, pridūrė D.Bettineschi.

Valdžios institucijų teigimu, šaudymas įvyko netoli Džonsono gatvės ir Šiaurinės kratinės (angl. North boardwalk) – šurmuliuojančios palmėmis apsodintos pėsčiųjų alėjos, kuri driekiasi palei paplūdimį ir kurioje yra restoranų bei parduotuvių.

Šūvių garsas privertė žmones bėgti judriu šaligatviu į netoliese esantį paplūdimį, rodo miesto paplūdimio kamerų tiesioginės transliacijos filmuota medžiaga.

Kai policija apie 18.45 val. vietos laiku atvyko į įvykio vietą, ji nustatė, kad devyni žmonės patyrė šautinių žaizdų, sakė D.Bettineschi.

Pasak „Memorial Healthcare System“ atstovės Yanet Obarrio-Sanchez, sužeistieji buvo nuvežti į „Memorial Regional Hospital“ ligoninę ir „Joe DiMaggio“ vaikų ligoninę.

Nors ligoninės atstovė sakė, kad visų nukentėjusiųjų būklė stabili, D.Bettineschi pažymėjo, kad vienam asmeniui vėlai pirmadienį buvo atliekama operacija.

Vykstant tyrimui, valdžios institucijos prašo žmonių vengti šios vietovės.

Netoli Džonsono gatvės ir Šiaurės Okeano gatvės (angl. North Ocean Drive) įkurtas pagalbos šeimai centras, sakė D.Bettineschi:

„Tai vieta, kur šeimos gali nueiti ir pasikalbėti su įvykio vietoje dirbančiais detektyvais, užduoti jiems klausimus apie šeimos narius, taip pat gauti informacijos apie savo automobilius, kurie gali būti nusikaltimo vietoje.“

Holivudas yra maždaug už 32 kilometrų į šiaurę nuo Majamio, jame yra Holivudo paplūdimys, populiari turistų lankoma vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?