Baltieji rūmai: J. Bidenas ir toliau remia F-16 naikintuvų pardavimą Turkijai

JAV vyriausybė, pasak Baltųjų rūmų, mainais už F-16 naikintuvų pardavimą Turkijai nereikalauja iš Ankaros pritarti Švedijos narystei NATO. „Tai nėra sąlyga“, – antradienį pabrėžė Baltųjų rūmų atstovė Karine Jean-Pierre.

Joe Bidenas.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>SIPA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-31 10:17

Anot jos, naikintuvų pardavimas Turkijai palengvins bendradarbiavimą Vakarų gynybiniame aljanse. Kartu atstovė pridūrė, kad J. Bidenas po Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano perrinkimo kalbėjosi su juo telefonu ir pareiškė „tvirtą savo norą“, kad Turkija kuo greičiau pritartų Švedijos paraiškai dėl narystės NATO.

JAV vyriausybė praeityje ne kartą pabrėžė, kad remia R. T. Erdogano siekį modernizuoti F-16 naikintuvų flotilę. Ir J. Bidenas vis pažymėdavo, kad tai nėra paslauga už Turkijos paramą NATO plėtrai į šiaurę. Tačiau pirmadienio vakarą J. Bidenas sudarė įspūdį, kad šie abu klausimai susiję. „Kalbėjausi su R. T. Erdoganu. Pasveikinau R. T. Erdoganą, – teigė J. Bidenas. – Jis vis dar nori kažką derėtis dėl F-16 naikintuvų. Pasakiau jam, kad turėtume pakalbėti apie Švediją. Sutvarkykime tai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.