Prancūzijos prezidentas E. Macronas: V. Putinas pažadino NATO

 

E. Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
E. Macronas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-31 16:28

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienį pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pažadino NATO, kai pernai įsiveržė į Ukrainą.

„2019 m. gruodį pasakiau griežtus žodžius NATO atžvilgiu“, – žurnalistams Bratislavoje sakė E. Macronas, prisiminęs, kaip tuo metu pavadino Vakarų gynybos Aljansą „mirusiomis smegenimis“.

„Galiu pasakyti, kad šiandien Vladimiras Putinas pažadino (NATO) baisiausiais elektros šokais“, – pridūrė jis.

E. Macronas paragino Vakarus pasiūlyti Rusijos invaziją atremiančiai Ukrainai „apčiuopiamas ir patikimas“ saugumo garantijas. Jis pabrėžė, kad Ukraina „šiandien gina Europą“, todėl Vakarai suinteresuoti, kad Kyjivas „gautų iš mūsų patikimas daugiašales saugumo garantijas“.

Taip pat trečiadienį E. Macronas pareiškė, kad Europos gynybos struktūra yra „nepakeičiama“ bloko patikimumui ilgalaikėje perspektyvoje.

„Europos gynyba, Europos ramstis NATO viduje, būtinai reikalingas. Tai vienintelis būdas patikimumui (...) ilgalaikėje perspektyvoje“, – sakė E. Macronas Bratislavoje ir pridūrė, jog „nuo mūsų, europiečių, priklauso, ar ateityje galėsime apsiginti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.