Rusijoje statomi didžiuliai šaldytuvai Ukrainoje sunaikintų okupantų lavonams

Kurske ir Rostove prie Dono rusai stato didžiulius kompleksus kare prieš Ukrainą sunaikintų kareivių lavonams rūšiuoti, analizuoti ir laikyti.

Karas Ukrainoje.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>SIPA/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2023, 3:21 PM

Kaip pranešė Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba, kuria remiasi UNIAN, kiekvieno objekto plotas – daugiau kaip 4 tūkst. kvadratinių metrų.

„Kompleksuose bus: punktai tardymo veiksmams ir kūnų tyrimams atlikti; 1000 vietų šaldytuvai; sandėliai su karstais ir kitomis laidojimo dekoracijomis; gedulo salė. Kompleksas sunaikintiems okupantams Rostove prie Dono turėtų atsieiti apie 600 mln. rublių, Kurske – daugiau kaip 800 mln. rublių“, – sakoma pranešime.

Vyriausiosios žvalgybos valdybos atstovai taip pat pabrėžė, kad Rusija jau nebegali nuslėpti kare prieš Ukrainą patiriamų personalo nuostolių masto, o šių kompleksų statyba patvirtina faktą, kad Putino režimas siunčia savo okupacinę kariuomenę į mirties konvejerį, tačiau neįstengia susitvarkyti su žuvusiųjų srautu.

Ukrainos pareigūnai priminė, kad kiekvienas Rusijos kareivis, nepadaręs karo nusikaltimų, turi galimybę pasiduoti į nelaisvę, kitaip jo laukia šaldytuvas viename iš lavonų rūšiavimo kompleksų Rusijoje.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, nuo plataus masto karo pradžios iki gegužės 31 d. Ukrainoje buvo sunaikinta apie 207 910 okupantų rusų. Pastarąją parą Ukrainos ginkluotosios pajėgos likvidavo 470 įsibrovėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.