Dešimtys tūkstančių žmonių Izraelyje dalyvavo homoseksualų eitynėse

Lydint gausioms policijos pajėgoms, dešimtys tūkstančių žmonių ketvirtadienį Jeruzalėje dalyvavo kasmetinėse homoseksualų eitynėse už LGBTQ žmonių teises.

Lydint gausioms policijos pajėgoms, dešimtys tūkstančių žmonių ketvirtadienį Jeruzalėje dalyvavo kasmetinėse homoseksualų eitynėse už LGBTQ žmonių teises.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Lydint gausioms policijos pajėgoms, dešimtys tūkstančių žmonių ketvirtadienį Jeruzalėje dalyvavo kasmetinėse homoseksualų eitynėse už LGBTQ žmonių teises.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 2, 2023, 10:19 AM

Organizatorių duomenimis, į paradą susirinko apie 30 000 žmonių. Tai būtų didžiausias dalyvių skaičius per septynerius metus. Netoliese būriavosi ir priešiškai nusiteikę demonstrantai. Jie laikė rankose plakatus su tokiais užrašais, kaip „Judaizmas atmeta homoseksualumo bjaurastį“.

Nuo gruodžio valdžioje esančioje Benyamino Netanyahu vadovaujamoje ultradešiniojoje Izraelio vyriausybėje yra narių, kurie praeityje priešiškai pasisakė apie gėjus ir lesbietes. Policijos duomenimis, parado saugumu rūpinosi apie 2 000 pareigūnų.

Kraštutinis dešinysis Izraelio saugumo ministras Itamaras Ben Gviras, kuris praeityje yra neigiamai atsiliepęs apie LGTBQ, prieš eitynes sakė, kad jis nors ir turįs „problemų dėl eitynių“, dalyvių saugumas yra „svarbiausia“. Kartu kitokią nuomonę turintys asmenys esą turi teisę protestuoti prieš homoseksualų paradą.

Homoseksualų eitynės Jeruzalėje nuo 2002 m. vyksta kasmet. Jas neretai lydi ultraortodoksų žydų ir dešiniųjų ekstremistų protestai. 2015-aisiais ultraortodoksas žydas nudūrė jauną parado dalyvę ir dar šešis žmones sužalojo. Nuo tada renginys vyksta laikantis griežčiausių saugumo priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.