Iš buvusio Rusijos premjero lūpų – pareiškimas apie V. Putiną: paaiškino, ką reiškia Kremliaus veiksmai

Buvęs Rusijos ministras pirmininkas Michailas Kasjanovas, daugelį metų dirbęs kartu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, papasakojo, ką, jo nuomone, Maskvos strategija Ukrainoje atskleidžia apie Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėtį.

V. Putinas ir M. Kasjanovas.<br>Reuters/Scanpix, EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
V. Putinas ir M. Kasjanovas.<br>Reuters/Scanpix, EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-03 18:40

CNN paklaustas, ko siekia V.Putinas, pastaruoju metu rengdamas masines raketų atakas prieš Kijevą ir kitus Ukrainos miestus, M.Kasjanovas sakė, kad V.Putinas ir jo karinė vadovybė yra sunerimę, su baime laukia Ukrainos kontrpuolimo ir daro viską, kad jį apsunkintų.

„Manau, kad V.Putinas ir jo artimiausia aplinka demonstruoja nervingumą. Jie tikisi Ukrainos kontrpuolimo operacijos ir dėl to nervinasi. Jie stengiasi kaip nors užkirsti jai kelią, apsunkinti ir pan. Bet, žinoma, tie žiaurumai ir toliau vyksta“, – kalbėjo jis.

„Žmonės visame pasaulyje to laukia. Vakarai, o taip pat ir rusų demokratai tikisi būsimo Ukrainos kontrpuolimo sėkmės“, – pridūrė M.Kasjanovas.

M.Kasjanovas yra Rusijos politikas, 2000–2004 m. ėjęs Rusijos ministro pirmininko pareigas. Prieš tai, 2000 m., jis ėjo ministro pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigas, o 1999–2000 m. buvo Rusijos finansų ministras. Dešimtajame dešimtmetyje M.Kasjanovas dirbo tuometinio prezidento Boriso Jelcino administracijoje įvairiose pareigose, kol prisijungė prie pirmosios prezidento V.Putino administracijos.

Palikęs vyriausybę dėl nesutarimų dėl ekonominės politikos, jis tapo vienu pagrindinių V.Putino kritikų ir opozicijos lyderiu.

M.Kasjanovas tvirtino, kad kai dirbo V.Putino administracijoje, Rusijos prezidentas buvo visiškai kitoks žmogus nei yra dabar.

„Turėčiau pasakyti, kad tai buvo visai kitas žmogus. Kai dirbome kartu per pirmąją jo kadenciją, jis pažadėjo man ir visai mano kabineto komandai, kad palaikys visas reformas. Ir iš tiesų jis šį pažadą įgyvendino, išskyrus dvi reformas.

Jis neleido man imtis administracinės reformos, kuri reiškia mažesnį valstybės kišimąsi į ekonomiką ir viešąjį gyvenimą ir taip pat jis neleido man vykdyti dujų sektoriaus reformos, kuria buvo siekiama sunaikinti „Gazprom“ dujų tiekimo monopolį“, – sakė M.Kasjanovas.

„Dabar suprantu, kad tuo metu jis apsimetė demokratijai atsidavusiu žmogumi, bet iš tikrųjų visada buvo KGB agentas. Ir dabar V.Putinas yra KGB agentas su absoliučiai iškreipta pasaulėžiūra“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.