Lenkijos opozicija pareiškė nepasitikėjimą gynybos ministru

Lenkijos opozicija pareiškė nepasitikėjimą gynybos ministru dėl Rusijos raketos įskridimo į Lenkijos oro erdvę praėjusių metų gruodžio mėnesį.

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 12:21 PM, atnaujinta Jun 5, 2023, 4:31 PM

Raketos liekanas balandžio mėnesį atsitiktinai rado vienas poilsiautojas miške netoli Lenkijos šiaurės centrinio Bydgoščiaus miesto. Reaguodamas į radinį, gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas teigė nieko apie tai nežinojęs ir kaltino Lenkijos karinę vadovybę, kad ši jo neinformavo apie raketą.

Pagrindinės opozicinės partijos, centristinės Pilietinės platformos (PO) atstovas Tomaszas Siemoniakas, pats buvęs gynybos ministras, pirmadienį sakė, kad pareiškimas dėl nepasitikėjimo M. Blaszczaku jau pateiktas Seimui (žemiesiems parlamento rūmams).

T. Siemoniakas sakė, kad šis reikalas „visais įmanomais būdais sukompromitavo ministrą Blaszczaką“.

„Jei jis apie tai nieko nežinojo, vadinasi, jo sukurta gynybos ministerijos operatyvinė sistema neleido jam sužinoti apie Lenkijos saugumui itin svarbų dalyką“, – sakė opozicijos atstovas.

Balandžio pabaigoje Gynybos ministerija paskelbė, kad už 15 km nuo Bydgoščiaus miesto esančiame miške buvo rastos neatpažinto karinio objekto, kaip manoma, neginkluotos rusiškos raketos, liekanos. Vėliau ministerija atskleidė, kad raketa sudužo 2022 metų gruodžio 16 dieną, tačiau tyrimas buvo pradėtas tik ją radus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.