Per A. Navalno gimtadienį daugelyje šalių surengtos demonstracijos

Sekmadienį, minėdami 47-ąjį įkalinto Rusijos opozicionieriaus Aleksejaus Navalno gimtadienį, šalininkai surengė demonstracijas Rusijoje ir kitose šalyse.

A.Navalną palaikantys protestuotojai Vilniuje.<br>Scanpix Baltics nuotr.
A.Navalną palaikantys protestuotojai Vilniuje.<br>Scanpix Baltics nuotr.
Londone prie Rusijos ambasados susirinkę protestuotojai, palaikantys įkalintą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Londone prie Rusijos ambasados susirinkę protestuotojai, palaikantys įkalintą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 12:33 PM

A. Navalno atstovė spaudai Kira Jarmyš tviteryje paskelbė nuotraukas, kuriose matyti jo šalininkai Japonijoje, Australijoje ir Sakartvele. Pavienių protestuotojų būta ir Rusijos miestuose, jie su plakatais išėjo į aikštes, pranešė teisių aktyvistai.

Žmogaus teisių aktyvistai pranešė, kad iki vakaro Rusijos miestuose buvo suimta 90 į demonstracijas išėjusių žmonių, daugiau nei pusė jų – sostinėje Maskvoje.

Pats A. Navalnas paskelbė pareiškimą, kad yra geros nuotaikos, nors mieliau būtų su šeima, o ne kolonijoje už 260 kilometrų į šiaurės rytus nuo Maskvos. Jis tviteryje angliškai parašė, kad „socialinę pažangą ir geresnę ateitį galima pasiekti tik tuomet, jei tam tikras skaičius žmonių yra pasirengęs mokėti kainą už savo teisę turėti įsitikinimus“. „Kuo daugiau tokių žmonių, tuo mažiau visi turi mokėti. Tikrai ateis diena, kai sakyti tiesą ir ginti teisingumą Rusijoje bus įprasta, o ne pavojinga“, – pridūrė A. Navalnas.

Žymiausias prezidento Vladimiro Putino kritikas daugiau nei dvejus metus sėdi kalėjime, jis dėl sukčiavimo nuteistas kalėti devynerius metus. Netrukus prasidės naujas teismo procesas, A. Navalnui gresia iki 30 metų kalėjimo. Žmogaus teisių gynėjai ir tarprautinė bendruomenė laiko bylas suklastotomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.