Skelbia, kad Rusijos kariuomenė užminavo atsitraukimą ir atidengė ugnį į „Wagner“ samdinius Paviešino sulaikyto Rusijos kariškio tardymą

Rusijos privačios karinės samdinių grupės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas paskelbė pranešimą, kuriame Rusijos kariuomenės kariškiai kaltinami užminavę kelius, apšaudę „Wagner“ samdinius ir pasidalino kaltinamo rusų kariškio tardymo vaizdo įrašu.

J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr., stop kadras, lrytas.lt koliažas.
J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr., stop kadras, lrytas.lt koliažas.
Karas Ukrainoje. J. Prigožinas ir „Wagner“ samdiniai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. J. Prigožinas ir „Wagner“ samdiniai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. J. Prigožinas ir „Wagner“ samdiniai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje. J. Prigožinas ir „Wagner“ samdiniai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 10:24 AM, atnaujinta Jun 5, 2023, 10:27 AM

„Wagner“ vadovo „Telegram“ kanale paskelbtame dokumente teigiama, kad incidentas įvyko gegužės 17 d. Samdiniai jam papasakojo, kad pastebėjo Opytnyj ir Ozarianovkos rajone Rusijos gynybos ministerijos grupes, minuojančias kelius „Wagner“ pajėgų užnugario zonoje.

„Tą dieną 1-oji desantininkų grupė pajudėjo į priekį atlikti nurodyto kelio ruožo inžinerinės žvalgybos. Radome daugybę plastidžių, prieštankinių minų ir artilerijos sviedinių, įrengtų pagal kontroliuojamą versiją ir paleistų į Gynybos ministerijos pozicijas.

Po pirminės išminavimo vietų apžiūros grupės pradėjo išminuoti kelius, tačiau buvo priverstos nutraukti darbą, nes Semigorės rajone apie 15.40 val. į juos buvo atidengta ugnis iš šaunamųjų ginklų iš Gynybos ministerijos pozicijų“, – rašoma pranešime.

Dokumente teigiama, kad per apšaudymą buvo apgadintas šarvuotis „URAL“, samdiniai „ėmėsi atsakomųjų priemonių agresijai likviduoti ir sulaikyti“.

„Paaiškėjo, kad jie yra Rusijos gynybos ministerijos kariškiai. Šios grupės vadas buvo Rusijos gynybos ministerijos karininkas, 72-osios atskirosios motorizuotosios šaulių brigados vadas, karinio dalinio 13647 pulkininkas leitenantas, kuris buvo apsvaigęs nuo alkoholio“, – priduriama dokumente.

Vėliau J.Prigožinas publikavo rusų kareivio, šaudžiusio į „Wagner“ samdinius, tardymo vaizdo įrašą.

J.Prigožinas paskelbė vaizdo įrašą su sulaikytu Rusijos ginkluotųjų pajėgų pulkininku leitenantu, kurį apkaltino apšaudžius jo samdinius.

Vaizdo įrašą jis išplatino savo „Telegram“ kanale, atsakydamas į propagandistų klausimą, „ar tai gali būti klaida“.

„Laikykite vyšnią ant torto, kad nekiltų jokių abejonių“, – prie vaizdo įrašo rašė „Wagner“ grupės lyderis.

Sulaikytasis teigė esantis 72-osios brigados vadas ir sakė, kad būdamas apsvaigęs nuo alkoholio šaudė į „Wagner“ šarvuotį dėl „asmeninio priešiškumo“. Jis taip pat sakė, kad anksčiau su kolegomis nuginklavo samdinių grupę.

„Kiek jūsų ten buvo?“ – buvo paklaustas rusų kariškis. „10–12 žmonių“, – atsakė jis ir pridūrė, kad kartu su jais buvo motorizuotų šaulių kuopa.

Parengta pagal UNIAN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.