Po Kachovkos užtvankos katastrofos – pyktis dėl JT reakcijos: kviečia švęsti rusų kalbos dieną

Jungtinės Tautos (JT) antradienį socialiniuose tinkluose sulaukė pykčio bangos po to, kai pranešė, kad švenčia „rusų kalbos dieną“. Tą pačią dieną, kai Rusija susprogdino didelę užtvanką Dniepro upėje ir sukėlė ekologinę ir humanitarinę katastrofą.

 Jungtinių Tautų vėliava.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
 Jungtinių Tautų vėliava.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2023, 10:04 PM

„Antradienis – rusų kalbos diena“, – parašė JT socialiniame tinkle „Twitter“.

Šis įrašas sulaukė galybės aršių komentarų, tarp jų ir iš Ukrainos pareigūnų.

„Jungtinės tautos rašo apie kultūrinę įvairovę, ignoruodama didžiausią per pastaruosius dešimtmečius katastrofą Europoje, kurią sukėlė vien Rusija. Kodėl reikia tylėti?“ – klausė Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Olegas Nikolenko.

Anksčiau antradienį Ukraina apkaltino Rusiją susprogdinus Nova Kachovkos užtvanką ir sukėlus potvynius Chersono srityje.

Pasak Kijevo pareigūnų, užtvankos sugriovimas tiesiogiai kelia grėsmę maždaug 16 tūkst. regione gyvenančių žmonių, o mažiausiai 37 kaimams gresia užliejimas. Ukrainos pareigūnai teigė, kad gyventojai evakuojami, tačiau padėtį apsunkina tai, kad kai kurie jų gyvena Rusijos okupuotose regiono dalyse.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba sakė, kad užtvankos susprogdinimas yra „tikriausiai didžiausia technologinė katastrofa Europoje per pastaruosius dešimtmečius“, ir pridūrė, kad tai „baisus karo nusikaltimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.