Prasidėjo naujas procesas prieš A. Navalną

Rusijoje prasidėjo naujas kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno teismo procesas. Šį kartą opozicijos atstovas kaltinamas ekstremizmu. Teismo procesas vyksta už uždarų durų. „Neįmanoma nei matyti, nei girdėti teismo“, – antradienį tviteryje rašė A. Navalno spaudos atstovė Kira Jarmyš apie posėdį, kuris surengtas kolonijoje už 260 km nuo Maskvos, kurioje kalinamas opozicionierius.

A. Navalnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
A. Navalnas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-06 20:22

Žurnalistai nebuvo įleisti ir į parengiamąjį posėdį dar prieš prasidedant tikrajam procesui. Niekas neįleidžiamas į kalinimo įstaigos teritoriją, teigė ir A. Navalno Kovos su korupcija fondo direktorius Ivanas Ždanovas. Procesas, pasak jo, „visiškai uždaras“. Savo teiginius I. Ždanovas pagrindė nuotrauka „Telegram“ kanale, kurioje matyti kolonijos tvora. Ant jos kabo užrašas, kad fotografuoti ir filmuoti draudžiama.

A. Navalnas yra kalinamas jau daugiau kaip dvejus metus. Jis 2020 m. vasarą buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“ ir po gydymo Vokietijoje sulaikytas, kai 2021-ųjų sausį grįžo į Rusiją.

Dėl tariamo sukčiavimo A. Navalnas šiuo metu atlieka devynerių metų laisvės atėmimo bausmę. Dabar prokuratūra pradėjo naują procesą, kuriame norima patraukti Kremliaus kritiką atsakomybėn pagal septynis kaltinamuosius punktus, tarp kurių yra tariamas ekstremistinės organizacijos įsteigimas ir finansavimas. Jei 47-erių A. Navalnas bus pripažintas kaltu, jam gresia apie 30 metų kalėjimo. Užsienyje opozicionierius laikomas politiniu kaliniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.