Izraelio pajėgos Vakarų Krante nušovė palestinietį

Izraelio pajėgos okupuotame Vakarų Krante penktadienį nušovė palestinietį, pranešė palestiniečių sveikatos ministerija ir Izraelio kariuomenė.

Izraelio pajėgos Vakarų Krante nušovė palestinietį.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Izraelio pajėgos Vakarų Krante nušovė palestinietį.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-09 14:01

Remiantis ministerijos pranešimu, žuvusysis – 29-erių Mehdi Bayadsa. Jis žuvo nuo Izraelio karių kulkų, paleistų netoli Rantiso karinio kontrolės posto į vakarus nuo Ramalos.

Izraelio kariuomenė savo ruožtu tvirtino „neutralizavusi“ palestinietį, kuris atvyko į teritoriją šalia kontrolės posto vogtu automobiliu. Kol kariai vykdė transporto priemonės patikrą, įtariamasis esą puolė vieną iš karių ir mėgino paimti jo ginklą. Į palestinietį tuomet buvo paleista ugnis. Kariuomenės teigimu, į ligoninę buvo išgabentas nesunkių sužalojimų patyręs kariškis.

Izraelis yra okupavęs Vakarų Krantą nuo 1967 m. Čia gyvena beveik 3 mln. palestiniečių. Teritorijoje taip gyvena apie 490 tūkst. izraeliečių, įsikūrusių gyvenvietėse, kurios pagal tarptautinę teisę laikomos neteisėtomis.

Naujienų agentūros AFP skaičiavimu, nuo praėjusių metų pradžios per Izraelio ir palestiniečių konfliktą jau žuvo mažiausiai 157 palestiniečiai, 21 izraelietis, ukrainietis ir italas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.