V. Putinas patvirtino branduolinių ginklų dislokavimo Baltarusijoje datą: „Viskas vyksta pagal planą“

​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas lankosi Sočyje, kur susitiko su neteisėtu Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka. Kremliaus vadovas patvirtino, kad liepą Rusijos taktiniai branduoliniai ginklai jau bus Baltarusijoje, rašo UNIAN, remdamasi Kremliaus spaudos tarnyba.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitiko su neteisėtu Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka rezidencijoje „Bočarov Ručej“ Sočio kurorte, Rusijoje, penktadienį, 2023 m. birželio 9 d.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas susitiko su neteisėtu Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka rezidencijoje „Bočarov Ručej“ Sočio kurorte, Rusijoje, penktadienį, 2023 m. birželio 9 d.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2023, 4:56 PM, atnaujinta Jun 9, 2023, 4:58 PM

„Viskas vyksta pagal planą, viskas stabilu. Kaip žinote, liepos 7–8 d. bus baigtas atitinkamų objektų parengimas, ir mes nedelsdami pradėsime veiksmus, susijusius su atitinkamų tipų ginklų dislokavimu jūsų teritorijoje“, – sakė V. Putinas per susitikimą su A. Lukašenka birželio 9 d.

Kovo 25 d. V. Putinas paskelbė apie ketinimą dislokuoti taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje. Tuomet jis sakė, kad to paprašė A. Lukašenka, ir pridūrė, kad branduolinių ginklų saugyklos Baltarusijoje statybos bus baigtos liepos 1 d.

Pasak V. Putino, Rusija Baltarusijoje dislokavo 10 lėktuvų, galinčių nešti taktinius branduolinius ginklus.

Anksčiau Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pareiškė, kad, dislokuodama Baltarusijos teritorijoje nestrateginius branduolinius ginklus, Rusija jų neperduoda kaimyninei šaliai ir išlaiko jų kontrolę bei sprendimą dėl jų panaudojimo.

NATO šį žingsnį pavadino „pavojingu ir neatsakingu“, tačiau teigiama, kad išlieka maža tikimybė, jog V. Putinas Baltarusijoje dislokuotus branduolinius ginklus panaudos Ukrainoje ar kur nors kitur.

Liepos 11–12 dienomis Vilniuje vyks NATO viršūnių susitikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.