B. Johnsonas pasitraukė iš JK parlamento, teigdamas, kad vykdoma raganų medžioklė

Buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas penktadienį su pykčiais paliko parlamento nario pareigas, teigdamas, kad buvo priverstas trauktis dėl politinių oponentų sąmokslo.

Borisas Johnsonas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Borisas Johnsonas.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2023, 8:43 AM

58-erių metų populistinio politiko atžvilgiu tarppartinis komitetas vykdė tyrimą dėl to, ar jis, eidamas pareigas, pakartotinai melavo parlamentui dėl COVID karantino taisykles laužančių vakarėlių.

Šių metų pradžioje duodamas parodymus jis piktai tvirtino, kad taip nebuvo.

Tačiau komitetui ruošiantis paskelbti savo išvadas, jis sakė, kad jie susisiekė su juo, „aiškiai parodydami... kad yra pasiryžę panaudoti procesą prieš mane, kad išstumtų mane iš parlamento“.

Privilegijų komitetas, kuriame daugumą sudaro jo paties konservatorių partijos nariai, turi įgaliojimus taikyti sankcijas už parlamento klaidinimą, įskaitant nušalinimą nuo pareigų. Įprastai nušalinimas nuo pareigų, trunkantis ilgiau nei 10 darbo dienų, lemia papildomus rinkimus parlamento nario rinkimų apygardoje.

Komitetas pranešė, kad pirmadienį susitiks baigti tyrimo ir „nedelsdamas“ paskelbs savo ataskaitą.

„Sėkmingas atsikratymas“

B. Johnsono šalininkai jį palaikė, gyrė jo pasiekimus per „Brexitą“ ir skatinimus palaikyti Ukrainą.

Tačiau leiboristų partijos lyderio pavaduotoja Angela Rayner sakė, kad visuomenei, kovojančiai su pragyvenimo išlaidų krize, jau gana „nesibaigiančios torių muilo operos“.

Jos kolegė iš mažesnės liberalų demokratų partijos Daisy Cooper sakė, kad tai „sėkmingas atsikratymas“, o Škotijos nacionalinės partijos atstovė ir JK parlamento vadovo pavaduotoja Mhairi Black sakė, kad B. Johnsonas „paspruko anksčiau, nei buvo pastumtas“.

B. Johnsonas, kuris buvo atleistas iš pirmojo darbo laikraštyje „The Times“ už tai, kad išgalvojo citatą, išgarsėjo kaip dienraščio „Daily Telegraph“ korespondentas Briuselyje, skleidęs euromitus.

Pirmą kartą jis tapo parlamento nariu 2001 metais ir dirbo juo iki 2008-ųjų, paskui pasitraukė ir dvi ketverių metų kadencijas buvo Londono meras. 2015 metais jis vėl tapo parlamento nariu, vėliau ėjo užsienio reikalų sekretoriaus pareigas premjerės Theresos May vyriausybėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.