Popiežius toliau sveiksta po operacijos

Popiežius Pranciškus, pasak jį gydančio gydytojo, kaip ir tikėtasi, be komplikacijų sveiksta po jam atliktos pilvo operacijos. Tačiau pontifikui patariama visą kitą savaitę likti ligoninėje.

Popiežius Pranciškus, pasak jį gydančio gydytojo, kaip ir tikėtasi, be komplikacijų sveiksta po jam atliktos pilvo operacijos. Tačiau pontifikui patariama visą kitą savaitę likti ligoninėje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Popiežius Pranciškus, pasak jį gydančio gydytojo, kaip ir tikėtasi, be komplikacijų sveiksta po jam atliktos pilvo operacijos. Tačiau pontifikui patariama visą kitą savaitę likti ligoninėje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2023, 5:46 PM

„Jis jaučiasi gerai“, – šeštadienį Gemelli ligoninėje Romoje sakė chirurgas Sergio Alferis. 86-erių pontifikas nekarščiuoja, širdies ir plaučių rodikliai yra geri. Kraujo ir rentgeno tyrimų rezultatai taip pat „visiškai normalūs“, teigė medikas. Pranciškus esą jau nebegydomas intraveniniais medikamentais.

Katalikų bažnyčios vadovui trečiadienį Romos Gemelli ligoninėje, taikant bendrąją nejautrą, buvo atlikta tris valandas trukusi išvaržos operacija. Ji praėjo be komplikacijų.

Patartas medikų, popiežius nusprendė šį sekmadienį viešai nekalbėti Viešpaties angelo maldos, kaip tai darė ligoninės balkone po 2021 m. vasarą jam atliktos žarnyno operacijos.

Vatikano atstovas Matteo Brunis pakartojo, kad iki birželio 18 d. atšauktos visos popiežiaus audiencijos. Vėliau esą viskas turėtų vykti pagal planą. Rugpjūčio pradžioje Pranciškus ketina penkioms dienoms skristi į Pasaulio jaunimo susitikimą Lisabonoje. Rugpjūčio gale planuojama penkių dienų kelionė į Mongoliją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar jau aiškūs „Eurovizijos“ favoritai?