Augant migrantų skaičiui – Briuselio žingsnis: trigubina paramą Tunisui

Augant vadinamųjų Viduržemio jūros migrantų skaičiui, Europos Komisija kartu su Tunisu sieks griežčiau kovoti su žmonių kontrabandininkais ir neteisėtomis kelionėmis jūra.

Briuselis trigubina paramą Tunisui.<br>EPA-ELTA nuotr.
Briuselis trigubina paramą Tunisui.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2023, 3:57 PM

Briuselis šiais metais skirs Tunisui daugiau kaip 100 mln. eurų sienų valdymui, paieškų ir gelbėjimo operacijoms, priemonėms prieš žmonių kontrabandininkus ir migrantų grąžinimui. Tai sekmadienį Tunise po pokalbio su šios Šiaurės Afrikos šalis vadovu Kaisu Saiedu paskelbė Europos Komisijos pirmininkės Ursula von der Leyen.

Susitikime dalyvavo ir Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni bei Nyderlandų vyriausybės vadovas Markas Ruttė. Pirmiausiai G. Meloni jau seniai spaudžia pasirašyti susitarimą su Tunisu, kad šis stabdytų iš čia į Pietų Italiją, t. y. į Europos Sąjungą išplaukiančius migrantų laivelius. Ultradešinioji politikė kalbėjo apie „svarbų pirmąjį žingsnį“.

Europos Komisijos duomenimis, Tunisui šiais metais skiriamas 105 mln. eurų migracijos pagalbos paketas yra beveik triskart didesnis nei atitinkama kasmetinė Briuselio parama šaliai pastaruosius dvejus metus.

U. von der Leyen pridūrė, kad būtina pagarba žmogaus teisėms. Pagalbos organizacijos ir stebėtojai kritikuoja sąlygas, su kuriomis migrantai susiduria Tunise. Jie pabrėžia, kad prezidentaujant K. Saiedui Tunisas nėra saugi vieta, į kurią galėtų būti grąžinami ar kurioje galėtų būti laikomi migrantai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.