Slovakijos kaimynės įsipareigojo saugoti šios šalies oro erdvę

Lenkija, Čekija ir Vengrija suvienys pajėgas, kad apsaugotų oro erdvę virš Slovakijos, pirmadienį tokį susitarimą pasirašė šių šalių gynybos ministrai, pranešė naujienų agentūra TASR.

Naikintuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naikintuvai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2023, 7:20 PM

Susitarimas buvo pasirašytas per susitikimą, prasidėjusį sekmadienį Slovakijos Tatrų kalnų turistinėje Trbské Pleso vietovėje. Šios keturios šalys sudaro neformalią politinę ir kultūrinę Višegrado grupę Europos Sąjungoje ir NATO.

Slovakija neturi veikiančių kovinių lėktuvų nuo rugsėjo, kai nutraukė savo laivyno eksploatavimą, nes jos lėktuvus MiG-29 turėjo prižiūrėti „priešiški“ Rusijos technikai. 13 lėktuvų vėliau buvo perkelti į Ukrainą, nepaisant Rusijos protesto.

2018 m. Slovakija užsakė 14 JAV gamybos naikintuvų F-16, kad pakeistų lėktuvus MiG, tačiau pristatymas buvo atidėtas dėl karo Ukrainoje ir turėtų prasidėti ne anksčiau kaip kitais metais.

Susitikime dalyvavo ir Vokietijos gynybos ministerijos valstybės sekretorė Siemtje Möller. Ji patikino Slovakijos gynybos ministrą Martiną Sklenarą, kad Vokietija ir toliau teiks karinę paramą, perkels į Slovakiją dvi priešlėktuvines sistemas „Mantis“ ir papildomų kovinių tankų „Leopard“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.