Prie Graikijos nuskendus migrantų laivui, aukų skaičius padidėjo iki 78

Mažiausiai 78 migrantai žuvo prie Peloponeso nuskendus jų žvejybos laivui, trečiadienį pranešė Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba. Baiminamasi, kad žuvusiųjų skaičius dar gali padidėti.

Prie Graikijos nuskendus migrantų laivui, aukų skaičius padidėjo iki 78.<br>EPA-ELTA nuotr.
Prie Graikijos nuskendus migrantų laivui, aukų skaičius padidėjo iki 78.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2023, 12:23 PM, atnaujinta Jun 14, 2023, 4:40 PM

Laivui apvirtus tarptautiniuose vandenyse Jonijos jūroje buvo pradėta gelbėjimo operacija, pavyko išgelbėti maždaug 100 žmonių, bet šias pastangas apsunkino stiprūs vėjai, pranešė pakrančių apsaugos tarnyba.

Pakrančių apsauga sakė, kad antradienio popietę laivą pastebėjo Europos pasienio agentūros „Frontex“ stebėjimo lėktuvas, tačiau keleiviai „atsisakė bet kokios pagalbos“. Vėliau ji pranešė, kad nė vienas laive buvęs asmuo nedėvėjo gelbėjimosi liemenių. Pasak pareigūnų, migrantai iš Libijos plaukė į Italiją.

„Nuo pat ankstyvo trečiadienio ryto prie Pyloso vyksta plataus masto gelbėjimo operacija po to, kai apvirto žvejybos laivas su daugybe migrantų“, – sakė pakrančių apsauga.

Graikija kartu su Italija ir Ispanija jau seniai yra pagrindinės vietos, kuriose išsilaipina dešimtys tūkstančių žmonių, bandančių pasiekti Europą iš Afrikos ir Artimųjų Rytų.

Be to, Graikija susiduria su vis dažnesniais bandymais kirsti sieną iš Turkijos pietiniais maršrutais ties Kikladų salomis ir Peloponeso pusiasalio kryptimi, tikintis išvengti patrulių šiaurinėje Egėjo jūros dalyje.

Gelbėjimo operacijos čia įprastas reiškinys, tačiau praėjusį mėnesį Graikijos vyriausybė patyrė tarptautinį spaudimą dėl vaizdo įrašų, kuriuose esą matyti, kaip jėga išvaromi jūroje dreifuojantys migrantai.

Graikija ir kitos ES valstybės narės pietiniame ir pietrytiniame bloko pakraštyje teigia, kad joms nepagrįstai užkrauta užduotis valdyti atvykstančių dokumentų neturinčių migrantų srautus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.