Baiminamasi, kad prie Graikijos apvirtus migrantų laivui galėjo žūti daugiau kaip 500 žmonių

Graikijos valdžia mano, kad apvirtus migrantų laivui galėjo žūti daugiau nei 500 žmonių, o žiniasklaida ketvirtadienį pranešė, kad daugelis žuvusiųjų galėjo būti vaikai.

Baiminamasi, kad prie Graikijos apvirtus migrantų laivui galėjo žūti daugiau kaip 500 žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Baiminamasi, kad prie Graikijos apvirtus migrantų laivui galėjo žūti daugiau kaip 500 žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 4:01 PM

Laivas nuskendo trečiadienį už 92 kilometrų nuo pietvakarinės Graikijos pakrantės, 104 išgyvenusieji ketvirtadienį ir penktadienį buvo pristatyti į pabėgėlių stovyklą netoli Atėnų. Maždaug 26 jų iš pradžių buvo gydomi ligoninėje, daugiausia dėl hipotermijos, pranešė pareigūnai.

Taip pat pradėtas žuvusiųjų pervežimas į Atėnus, pranešė valstybinis transliuotojas ERT. Turi būti paimti DNR mėginiai, siekiant nustatyti 78 rastų negyvų žmonių tapatybę.

Paieškos tęsėsi visą naktį ir ketvirtadienį, bet buvo nesėkmingos. „Naktį nebuvo aptikta nei išgyvenusiųjų, nei aukų“, – valstybiniam radijui sakė Graikijos pakrančių apsaugos atstovas. Jo teigimu, manoma, kad 30 metrų ilgio rūdijančiam laivui nuskendus po deniu buvę žmonės negalėjo išsigelbėti.

Graikijos pareigūnai mano, kad tikrasis žuvusiųjų skaičius yra daugiau nei 500, tačiau to niekada nepavyks sužinoti. Skaičiai pagrįsti informacija, gauta iš išgyvenusiųjų, taip pat remiantis pakrančių apsaugos vertinimu, kiek žmonių galėjo būti sugrūsta į žvejybos laivą.

Žiniasklaida citavo kai kuriuos išgyvenusiuosius, sakiusius, kad laive galėjo būti daugiau nei 700 žmonių, o triumuose buvo maždaug 100 vaikų.

Laivas buvo prieš kelias dienas išplaukęs iš Libijos ir keliavo į Italiją. Ir pakrančių apsaugos pareigūnai, ir pro šalį plaukę krovininiai laivai per radiją siūlė pagalbą, pranešė Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba. Tačiau, Graikijos pareigūnų teigimu, keleiviai atsisakė pasiūlymo ir teigė norį pasiekti Italiją. Kadangi laivas buvo tarptautiniuose vandenyse, Graikijos pakrančių apsaugos tarnyba galėjo įsikišti tik trečiadienį, kai ištiko nelaimė ir jis apvirto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.