Po ukrainiečių smūgio – 100 Rusijos kareivių lavonų: „Dvi valandas laukė vado kalbos“

Ukrainos raketos nužudė apie 100 Rusijos kareivių, dvi valandas laukusių savo vado kalbos, teigia žinomi rusų kariniai tinklaraštininkai, kuriuos cituoja „Sky News“.

Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2023, 10:56 AM

Vienas tinklaraštininkas teigė, kad dėl raketų sistemos HIMARS atakos netoli Kreminos, Ukrainos Luhansko srityje, žuvo 100 žmonių, o kitas ragino sušaudyti vadą likusios 20-osios jungtinės kariuomenės divizijos akivaizdoje.

ISW – JAV įsikūręs analitinis centras, turintis karinės ekspertizės patirties, teigė, kad sprendimas sutelkti daug Rusijos pajėgų apšaudymo zonoje „papiktino“ prokarinę rusų karo tinklaraštininkų bendruomenę.

„Sky News“ ir ISW negali patvirtinti šių pranešimų apie mūšio lauką ir nurodyti tikslios atakos datos, tačiau vakar skundus paskelbė kariniai tinklaraštininkai.

Pastarieji protestavo, kad vadai nėra traukiami atsakomybėn už vadovavimo klaidas, o lieka svarbiausiuose postuose. „Tai ilgalaikis skundas, kuris rodo plačiai paplitusią panieką tradicinei Rusijos gynybos ministerijos įstaigai“, – teigė ISW.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.