PAR delegacija 10 valandų įstrigo Varšuvos oro uoste: atsisakė išsilaipinti be ginklų

Varšuvos oro uoste įstrigę Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidento delegacijos nariai nusprendė verčiau likti lėktuve, nei išsilaipinti be savo ginklų, sakė aukštas Lenkijos pareigūnas.

Afrikos lyderių delegacija. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Afrikos lyderių delegacija. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 4:45 PM

PAR lėktuvas su beveik 100 keleivių penktadienį stovėjo ant kilimo ir tūpimo tako daugiau nei 10 valandų ir laukė išvykimo, kol lakūnai padarė būtiną poilsio pertrauką. Ministrų kabineto ministras Stanislawas Zarynas atmetė kaltinimus rasizmu, tviteryje paaiškinęs, kad delegacija nusprendė verčiau likti lėktuve, o ne išlipti be savo šaunamųjų ginklų.

„Svarbu! Varšuvoje nusileidusio lėktuvo keleiviai iš Pietų Afrikos neturėjo Lenkijos leidimo įvežti ginklus“, – tviteryje parašė S. Zarynas. „Jie negavo leidimo išsilaipinti su ginklais ir nusprendė likti lėktuve, – pridūrė jis. – Lenkija sulaukė kaltinimų rasizmu. Tai nesąmonė“.

Lenkijos sienos apsaugos tarnyba (SG) tviteryje patvirtino, kad delegacija savo noru nusprendė likti lėktuve. „Delegacijos nariai su savimi turėjo ginklus, jie neturėjo leidimo juos įvežti, nors patys galėjo išlipti iš lėktuvo“, – tviteryje parašė SG.

PAR prezidentas ketvirtadienį atskrido į Lenkiją iš Ženevos, o vėliau, po susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda, išvyko į Kijevą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.