Skęstantys okupantai galėjo išgyventi tik vienu būdu: užfiksavo unikalią gelbėjimo operaciją

Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) kariai išgelbėjo penkis Rusijos kariškius, kurių pozicijos buvo užlietos Rusijai susprogdinus Kachovkos hidroelektrinės užtvanką.

Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) kariai išgelbėjo penkis Rusijos kariškius,<br>Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų paskelbto vaizdo įrašo stop kadras.
Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų (SOP) kariai išgelbėjo penkis Rusijos kariškius,<br>Ukrainos specialiųjų operacijų pajėgų paskelbto vaizdo įrašo stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-16 11:44

Birželio 16 d. rytą SOP paskelbė vaizdo įrašą, kuriame, kaip nurodo kariškiai, užfiksuota speciali skęstančių rusų gelbėjimo operacija.

„Susprogdindama Kachovkos hidroelektrinę Rusijos vadovybė negalvojo apie savo personalo gyvybes. Juk išsiliejus vandeniui kelios dešimtys okupantų liko atkirsti nuo žemyno užtvindytose pozicijose Chersono srityje“, – rašoma pranešime.

Viena tokia Rusijos ginkluotųjų pajėgų pozicija buvo apsemta ir keliems rusams grėsė tikimybė nuskęsti. Gavę informacijos apie galimybę paimti priešą į nelaisvę, SOP kariai leidosi į paieškas.

Penki Rusijos kariškiai Ukrainos pajėgų buvo sukelti į valtis. Tuo metu, kai vyko gelbėjimo operacija, Rusijos pajėgos iš kitų pozicijų smogė į valtis, nepaisydamos to, kad jose buvo ir jų bendražygiai. Nepaisant atakos, visi belaisviai buvo gyvi nugabenti į krantą. Ukrainos SOP kariai misijos metu nenukentėjo.

Birželio 6-osios naktį Kachovkos hidroelektrinės užtvanka buvo sunaikinta ir daugėja įrodymų, kad ji buvo susprogdinta iš vidaus.

Dar pernai spalį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Rusiją, kad ši ketina susprogdinti Kachovkos hidroelektrinės užtvanką, o tai sukeltų „didelio masto nelaimę“. Tada jis teigė, kad remiantis Ukrainos informacija, Rusijos pajėgos užminavo Kachovkos užtvanką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.