Varšuvoje įstrigusi Pietų Afrikos Respublikos delegacija išskrido iš Lenkijos

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidento delegacija, įstrigusi Varšuvos oro uoste, kai jos nariai atsisakė išlipti iš lėktuvo be savo ginklų, sekmadienį išskrido į Pretoriją.

PAR prezidentas C. Ramaphosa.<br>EPA-ELTA nuotr.
PAR prezidentas C. Ramaphosa.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 18, 2023, 5:52 PM

„Lėktuvas jau išskrido į Pretoriją Pietų Afrikos Respublikoje“, – sekmadienį PAP sakė Šopeno oro uosto atstovė Anna Dermont. Ji pridūrė, kad išvykimas buvo suplanuotas 9 val., bet buvo 45 minutėmis atidėtas.

Lėktuvas su PAR prezidento Cyrilo Ramaphosos saugumo agentų komanda buvo sulaikytas Varšuvos oro uoste ketvirtadienį, birželio 15 d., tai pranešė Lenkijos užsienio reikalų ministerija. Jos pranešime buvo sakoma, kad tokia padėtis susiklostė „dėl įprastų įvažiavimo procedūrų, kurių reikalauja Lenkija, nesilaikymo“. Toliau priduriama, kad lėktuve buvo pavojingų medžiagų, nebuvo leidimo jas įvežti į šalį, be to, lėktuve buvo žmonių, apie kuriuos Lenkijos valdžiai nebuvo pranešta.

„Lenkijos užsienio reikalų ministerija dėjo visas pastangas, kad pasirengtų prezidento C. Ramaphosos vizitui Lenkijoje“, – sakoma pranešime ir priduriama, kad „įvyko trys konsultaciniai susitikimai, pareigūnai nuolat palaikė ryšius su PAR prezidento kanceliarijos ir PAR ambasados Varšuvoje parengiamąja grupe“, buvo pranešta apie visus būtinus formalumus delegacijai atvykti į Lenkiją ir importo leidimus.

Lenkijos sienos apsaugos tarnyba (SG) penktadienį sakė, kad PAR delegacija nusprendė likti lėktuve savo noru. Delegacijos nariai turėjo ginklus, bet neturėjo leidimo juos įvežti, nors patys galėjo išlipti iš lėktuvo.

PAR prezidentas ketvirtadienį atskrido į Lenkiją iš Ženevos, o vėliau, po susitikimo su Lenkijos prezidentu Andrzejumi Duda, išvyko į Kijevą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.