Atlanto vandenyne dingo „Titaniko“ turistinis povandeninis laivas

Atlanto vandenyne dingo povandeninis laivas, kuriuo žmonės buvo plukdomi apžiūrėti „Titaniko“ nuolaužų, rašo BBC, remdamiesi JAV pakrančių apsaugos tarnyba.

Titaniko nuolaužos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Titaniko nuolaužos.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-19 18:44, atnaujinta 2023-06-20 11:53

Bostono pakrančių apsaugos tarnyba BBC pranešė, kad vyksta jo paieškos ir gelbėjimo operacija. Privati bendrovė, vykdanti ekspediciją, patvirtino, kad šiuo metu vienas iš jos povandeninių laivų yra dingęs.

Bendrovė „OceanGate Expeditions“, kuri siunčia povandeninius laivus ekspedicijoms vandenyje, neseniai savo socialiniuose tinkluose paskelbė, kad viena jos ekspedicijų „vyksta“. Dar dvi suplanuotos 2024 m. birželio mėn.

Jos teigimu, povandeniniame laive gali tilpti penki žmonės, kuriuos paprastai sudaro pilotas, trys svečiai ir, kaip ji vadina, vienas „turinio ekspertas“. Kelionę povandeniniu laivu ji vadina „galimybe išeiti iš kasdienybės ir atrasti kažką tikrai nepaprasto“.

Už vietą aštuonių dienų ekspedicijoje, kurios tikslas – apžiūrėti garsųjį laužą, bendrovė iš svečių ima 228 770 eurų. Bendrovė patvirtino, kad šiuo metu vienas iš jos povandeninių laivų yra dingęs.

Titanikas“ atsitrenkė į ledkalnį ir nuskendo 1912 m. per pirmąją kelionę iš Anglijos į Niujorką su 2 224 keleiviais ir įgula. Per tragediją žuvo daugiau nei 1500 žmonių.

Perpus perlūžusio laivo nuolaužos yra už 650 kilometrų nuo Kanados Niufaundlendo pakrantės, maždaug 3,9 kilometro gylyje po vandeniu. Jos buvo rastos 1985 m. ir tebėra povandeninių turistų traukos objektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.