J. Bidenas įspėja: V. Putinas gali panaudoti taktinius branduolinius ginklus

Praėjus kelioms dienoms po to, kai pasmerkė Rusijos branduolinių ginklų dislokavimą Baltarusijoje, JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį pareiškė, kad yra reali grėsmė, jog Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali juos panaudoti kare Ukrainoje, skelbia „Reuters“.

J. Bidenas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
J. Bidenas.<br>Imago-images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2023, 11:18 AM, atnaujinta Jun 20, 2023, 11:31 AM

Šeštadienį J. Bidenas pavadino V. Putino sprendimą dislokuoti taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje „absoliučiai neatsakingu“.

„Kai maždaug prieš dvejus metus čia kalbėjau, kad nerimauju dėl Kolorado upės išdžiūvimo, visi į mane žiūrėjo kaip į beprotį. Jie žiūrėjo į mane kaip tada, kai pasakiau, kad nerimauju, jog V. Putinas panaudos taktinius branduolinius ginklus. Tai tikra“, – sakė J. Baidenas.

Praėjusią savaitę neteisėtas Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad jo šalis pradėjo priimti Rusijos taktinius branduolinius ginklus, kurių kai kurie, pasak jo, yra tris kartus galingesni už atomines bombas, kurias JAV 1945 m. numetė ant Hirosimos ir Nagasakio.

Jungtinės Valstijos pareiškė neketinančios keisti savo pozicijos dėl strateginių branduolinių ginklų, reaguodamos į šį dislokavimą. Pareigūnų teigimu, nepastebėta jokių ženklų, kad Rusija ruošiasi panaudoti šį ginklą.

Gegužės mėnesį Rusija atmetė J. Bideno kritiką dėl jos plano dislokuoti taktinius branduolinius ginklus Baltarusijoje, sakydama, kad JAV dešimtmečius dislokavo tokius branduolinius ginklus Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.