„The Economist“: rusai du kartus raketomis taikėsi į Ukrainos žvalgybos pastatą

Rusija du kartus raketomis apšaudė Ukrainos žvalgybos pastatą. Paskutinį kartą tai buvo padaryta šių metų gegužės pabaigoje, rašo „The Economist“.

K.Budanovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
K.Budanovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 12:05 PM

Pasak „The Economist“, šių metų gegužės 29 d. Kremliaus pajėgos nesėkmingai bandė atakuoti Ukrainos žvalgybos pastatą. Į jį buvo paleistos balistinės ir sparnuotosios raketos, taip pat bepiločiai orlaiviai. Biuras ir netoliese esantis greitkelio tiltas vos išvengė apgadinimo.

2022 m. kovo mėn. rusai pirmą kartą atakavo Ukrainos žvalgybos valdybos būstinę Kijevo Rybalskio saloje. Raketos buvo numuštos, tačiau krisdamos išdaužė langus, apgadino netoliese esančius pastatus.

Žmonės, registratūroje laukę susitikimo su Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos viršininku generolu majoru Kyrylo Budanovu, privalėjo kristi ant grindų, kad išvengtų smūgio pasekmių. Po kelių minučių jis išėjo iš savo kabineto ir liepė visiems grįžti į darbą.

„Jis nusibraukė dulkes, užsidėjo kepuraitę ir išėjo į lauką apžiūrėti žalos“, – rašo laikraštis.

Prieš kelias savaites Rusijos propaganda teigė, kad Ukrainos žvalgybos pastatas buvo atakuotas ir dėl to neva buvo sužeistas K.Budanovas. Jie teigė, kad Ukrainos žvalgybos vadovas esą gulėjo Vokietijos klinikoje ištiktas komos. Vėliau Vokietijos leidinys „Stern“, kuriuo jie rėmėsi, paneigė šią klastotę.

Birželio 19 d. K.Budanovas pakomentavo propagandistų teiginius laikraščiui „Kyiv Post“. Jis juokavo, kad Ukrainoje formuojamas „nemirtingųjų vadų būrys“, kuris persekios rusus jų košmaruose.

Birželio 20 d. socialiniuose tinkluose buvo paskelbta pirmoji Ukrainos žvalgybos vadovo nuotrauka po serijos rusų paleistų klastočių, o vėliau jis pasirodė tiesioginiame eteryje ir pakomentavo dabartinę padėtį Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.