Maskvos srityje netoli karinės bazės numušti trys dronai

Trečiadienį Maskva pranešė numušusi tris Ukrainos bepiločius orlaivius ir apkaltino Kyjivą surengus „teroro išpuolį“, pareigūnai teigė, kad dronai taikėsi į karinę bazę netoli Rusijos sostinės.

Netoli Maskvos nukrito dronai.<br>„Telegram“ kanalo „Baza“ nuotr.
Netoli Maskvos nukrito dronai.<br>„Telegram“ kanalo „Baza“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 8:22 AM, atnaujinta Jun 21, 2023, 12:45 PM

Rusijos gynybos ministerijos pranešime sakoma, kad „Kijevo režimo bandymas įvykdyti teroristinį trijų nepilotuojamų orlaivių išpuolį objektuose Maskvos regione buvo sužlugdytas“. Ministerija pridūrė, kad visus dronus numušė elektroninės gynybos sistemos, per ataką niekas nenukentėjo.

Anksčiau Maskvos srities gubernatorius Andrejus Vorobjovas sakė, kad du nepilotuojami orlaiviai sudužo „artėdami prie karinės bazės saugyklų“ maždaug už 50 kilometrų į pietvakarius nuo Maskvos.

Dronai atskriejo iki Maskvos Ukrainai vykdant kontrpuolimą, per kurį siekiama atkovoti Rusijos kariuomenės užgrobtas žemes.

Pastarosiomis savaitėmis Rusijos pasienio rajonuose padaugėjo atakų, daugiausia bepiločių orlaivių, kelis kartus nusitaikyta ir į pačia Maskvą bei jos apylinkes maždaug už 500 kilometrų nuo Ukrainos sienos. Gegužės pradžioje du dronai buvo numušti virš Kremliaus, to paties mėnesio pabaigoje dronai kliudė Maskvos daugiaaukščius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?