Per dingusio povandeninio laivo paiešką girdimi nepaaiškinami smūgių garsai Deguonies liko maždaug 40 valandų

JAV pakrančių apsaugos tarnyba anksti trečiadienį patvirtino, kad gelbėtojų komandos, ieškančios prieš dvi dienas dingusio povandeninio laivo, panirusio prie nuskendusio „Titaniko“ liekanų, paieškos zonoje aptiko „povandeninį triukšmą“.

Povandeninis laivas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Povandeninis laivas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-21 08:50, atnaujinta 2023-06-21 12:25

„Kanados lėktuvas P-3 paieškos zonoje aptiko povandeninį triukšmą. Dėl to, siekiant ištirti triukšmo kilmę, pradėtos ROV (nuotoliniu būdu valdomos transporto priemonės) operacijos“, – savo tviterio paskyroje paskelbė JAV pakrančių apsauga.

ROV paieškos „davė neigiamų rezultatų, bet tęsiasi“, pridūrė jūrų karinis skyrius.

Antradienį pranešta, kad netoli „Titaniko“ nuolaužų dingusiame turistiniame povandeniniame laive su penkiais žmonėmis deguonies liko maždaug 40 valandų.

Pasak BBC, du iš penkių laive buvusių asmenų – britų ir pakistaniečių kilmės verslininkas Shahzada Dawoodas bei jo sūnus Sulemanas, trečiasis – britų verslininkas ir tyrinėtojas Hamishas Hardingas.

Laive taip pat yra buvęs Prancūzijos karinio jūrų laivyno naras Paulas Henry Nargeolet, anksčiau tyrinėjęs „Titaniką“, ir Stocktonas Rushas, nardymo darbus vykdančios įmonės „OceanGate“ vadovas.

Ryšys su mažu povandeniniu laivu buvo prarastas maždaug praėjus valandai ir 45 minutėms po to, kai jis sekmadienį panėrė į „Titaniko“ liekanų vietą prie Niufaundlendo krantų Kanadoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?