Baisus sutapimas: povandeniniame laive žuvusio vyro žmona – legendinio „Titaniko“ keleivių palikuonė

Pasaulis šokiruotas ypatingai baisia Atlanto vandenyne staiga dingusio „OceanGate“ povandeninio laivo tragedija. Visi 5 apžiūrėti legendinio „Titaniko“ vykę keleiviai – žuvę.

 „Titaniko“ katastrofa sukrėtė visą pasaulį.<br> lrytas.lt montažas.
 „Titaniko“ katastrofa sukrėtė visą pasaulį.<br> lrytas.lt montažas.
 „Titanikas“ 2010-aisiais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 „Titanikas“ 2010-aisiais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Titanikas palieka Angliją 1912-ųjų balandžio 10-ąją.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Titanikas palieka Angliją 1912-ųjų balandžio 10-ąją.<br> AP/Scanpix nuotr.
JAV pakrantės apsauga tęsia dingusio laivo paieškas.<br>lrytas.lt montažas.
JAV pakrantės apsauga tęsia dingusio laivo paieškas.<br>lrytas.lt montažas.
Povandeninio laivo paieškos.<br>Lrytas.lt koliažas.
Povandeninio laivo paieškos.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 24, 2023, 7:23 PM

Tarp jų – ir „OceanGate“ povandeniniame laive plaukęs įmonės vadovas Stoctonas Rushas. Paaiškėjo, kad jo žmona yra tiesioginė palikuonė tų, kuriuos palietė „Titaniko“ tragedija.

Wendy Rush yra jautrios filmo „Titanikas“ sceną įkvėpusių Isidoro ir Idos Strausų proproprovaikaitė. Ši turtinga pora nuskendo kartu su legendiniu „Titaniku“ 1912 metais. Isidoras buvo vienas iš itin populiarios parduotuvės „Macy‘s“ bendrasavininkų.

Istorinės Straus Visuomenės centro vykdančioji direktorė Joan Adler teigė, kad W. Rush giminystės ryšiais susijusi su Straus'ų giminės dukterimis iš tėvo pusės.

W. Rush ištekėjo už S. Rusho 1986 metų liepą.

Moteris dirba „OceanGate“ įmonės komunikacijos vadove, o pasak jos „LinkedIn“ paskyros, dalyvauja ir ekspedicijose. Tiesa, ji nėra minima įmonės ekspedicijų specialistų sąraše.

Provaikaitis Paul. A. Kurzmanas 2017 metais teigė, kad Isidoras ir Ida Strausai „Titaniku“ keliavu kaip pirmosios klasės keleiviai. Kai laivas atsitrenkė į ledkalnį ir pradėjo skęsti, vyras su žmona nusprendė mirti drauge.

P. A. Kurzmanas pasakojo, kad nors tuomet pirmumas gelbėtis teiktas moterims ir vaikams, laivo kapitonas norėjo padaryti išimtį I. Strausui, atsižvelgdamas į vyro amžių ir socialinę padėtį.

„Tuomet mano proprosenelis atrėžė: „Ne. Kol nepamatysiu, kad kiekviena moteris ir kiekvienas vaikas iš šio laivo nėra gelbėjimosi valtyse, pats į jas nelipsiu“, – kalbėjo P. A. Kurzmanas.

P. A. Kurzmanas pridūrė, kad Ida Straus nusprendė likti kartu su vyru. Tiesa, tarp išgyvenusiųjų katastrofą buvo Ellen Bird, kuri dirbo kaip ponios Straus tarnaitė. Ji matė Idą ir Isidorą Strausus gyvus paskutinioji.

P. A. Kurzmanas tikino, kad Ida Straus perdavė E. Bird savo paltą ir pasakė, kad šis jai nebebus reikalingas. Tuomet senyvą porą pasiglemžė vandenynas.

„Isidoras apsikabino žmoną, – pasakojo P. A. Kurzmanas. – Tuomet atsirito didelė banga, kuri prasiveržė per laivo šoninį bortą ir juos kartu nusinešė į jūrą. Tai buvo paskutinis kartas, kai jie buvo matyti gyvi“.

Strausų tragiška istorija įkvėpė Jameso Camerono „Titanikas“ jautrią filmo sceną, kurioje senyvas vyras ir moteris, gulėdami lovoje, drąsino vienas kitą, mat į jų kambarį veržėsi vanduo.

Isidoro daiktai buvo rasti 1912 metų gegužę, praėjus dviems savaitėms po tragedijos, tačiau vyro kūnas nerastas.

Wendy Rush į prašymą pateikti komentarą neatsakė.

Parengta pagal businessinsider.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.