JAV apie perversmą Rusijoje: „Tai tikrai vyksta“

Baltieji rūmai „stebi padėtį“ Rusijoje po „Wagner“ samdinių grupės lyderio Jevgenijaus Prigožino grasinimų Rusijos karinei vadovybei, įskaitant gynybos ministrą Sergejų Šoigu ir Generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą.

Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Joe Bidenas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-24 03:20, atnaujinta 2023-06-24 03:22

J. Prigožinas sakė, kad eina kartu su 25 tūkstančiais savo privačios karinės kampanijos kovotojų, „norėdamas išsiaiškinti, kodėl šalyje vyksta neteisėti dalykai“, žadėdamas „sustabdyti blogį, kurį neša šalies karinė vadovybė“.

Jis įrašė kelias balso žinutes, kuriose pažadėjo „išspręsti išdavikų ir nusikaltėlių klausimą“, o tai lemtų tai, kad „Šoigu bus pakartas Raudonojoje aikštėje ir atsiguls į mauzoliejus kartu su Leninu“.

JAV Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Adamas Hodge'as sakė: „Stebime situaciją ir dėl šių įvykių konsultuosimės su sąjungininkais ir partneriais“.

Pasak CNN, JAV pareigūnai naujausius J. Prigožino komentarus laiko labiau nei įprasta jo retorika. Leidinys pažymi, kad, priešingai nei kai kurie ankstesni J. Prigožino teiginiai apie Rusijos gynybos ministerijos nekompetenciją, šie komentarai neatitiko Ukrainos ginkluotųjų pajėgų taktinės sėkmės.

„Tai tikrai vyksta“, – CNN sakė pareigūnas. Kol kas neaišku, ar JAV turi kokių nors lūkesčių, kaip ir ką ketina J. Prigožinas po jo raginimų Rusijos piliečiams likti savo namuose.

JAV prezidentas Joe Bidenas buvo informuotas apie situaciją Rusijoje, praneša CNN.

Du J. Bideno administracijos pareigūnai sakė, kad nacionalinio saugumo pareigūnai Baltuosiuose rūmuose nesikiša, kol neturės aiškesnio supratimo apie tai, kas vyksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.