Prie „Wagner“ biuro – netikėtas radinys: aptiko mikroautobusą su 4 mlrd. rublių

Sankt Peterburge, netoli „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino biuro, buvo rastas mikroautobusas, užpildytas dėžių su pinigais.

Sankt Peterburge, netoli „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino biuro, buvo rastas mikroautobusas, užpildytas dėžių su pinigais.<br> Soc. tinklų nuotr.
Sankt Peterburge, netoli „Wagner“ vadovo Jevgenijaus Prigožino biuro, buvo rastas mikroautobusas, užpildytas dėžių su pinigais.<br> Soc. tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-24 16:52

Automobilis stovėjo viešbučio „Trezzini“ kieme ir vietos teisėsaugininkai nusprendė patikrinti, ar jame nėra sprogmenų, rašo Rusijos dienraštis „Fontanka“. Tačiau viduje buvo biuro dėžės, pripildytos pluoštais Rusijos rublių.

Suskaičiavus banknotus paaiškėjo, kad dėžutėse buvo 4 mlrd. rublių (daugiau nei 43 mln. eurų) grynaisiais.

Vėliau J. Prigožinas patvirtino, kad pinigai priklausė jo įmonei „Wagner PMC“, tačiau pažymėjo, kad turėjo būti dar „du autobusai“.

J. Prigožinas paaiškino, kad tai buvo pinigai, skirti atlyginimams ir kompensacijoms samdiniams bei jų artimiesiems. Pasak jo, jo įmonė dirba tik su grynaisiais pinigais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.