Žiniasklaida: JAV žvalgyba buvo aptikusi sukilimo Rusijoje rengimo požymių

Jungtinių Valstijų žvalgybos agentūros daugiau nei savaitę prieš buvo aptikusios ženklų, rodančių, kad karo samdinių grupuotės vadas Jevgenijus Prigožinas ruošiasi sukilti prieš Rusijos gynybos vadovybę, pranešama JAV žiniasklaidoje.

„Wagner“ samdinys.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
„Wagner“ samdinys.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 25, 2023, 8:31 AM

Pasak „Washington Post“ ir „New York Times“, likus dienai iki sukilimo pradžios, žvalgybos pareigūnai lankėsi Baltuosiuose rūmuose, Pentagone ir Kapitolijuje ir informavo apie galimus neramumus branduolinių ginklų turinčioje Rusijoje.

„Washington Post“ teigia, kad J. Prigožino ir jo „Wagner“ samdinių pajėgos ketinimai veikti prieš Rusijos karinę vadovybę žvalgybininkų pastebėti birželio viduryje.

„New York Times“ teigimu, savaitės viduryje informacija jau buvo laikoma rimta ir keliančia nerimą dėl galimo chaoso šalyje, turinčioje galingą branduolinį arsenalą. Tad buvo surengta daugybė susitikimų informacijai perduoti.

JAV žvalgybos agentūros mano, kad Vladimiras Putinas buvo informuotas apie J. Prigožino rengiamą maištą likus mažiausiai dienai iki jo pradžios, rašo „Washington Post“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.