A. Lukašenka skelbia, kad J. Prigožinas yra Baltarusijoje

Baltarusijos diktatoriaus Aliaksandro Lukašenkos teigimu, po Rusijoje vykusio chaoso „Wagner“ bosas J. Prigožinas jau Baltarusijoje.

A. Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
A. Lukašenka.<br>AP/Scanpix nuotr.
J.Prigožinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J.Prigožinas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
J. Prigožinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 4:56 PM, atnaujinta Jun 28, 2023, 8:03 AM

Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad „Wagner“ įkūrėjas Jevgenijus Prigožinas yra Baltarusijoje, praneša Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

„Taip, tikrai, jis šiandien yra Baltarusijoje“, – apsišaukėlį Baltarusijos prezidentą Aliaksandrą Lukašenką citavo valstybinė naujienų agentūra „Belta“.

Pastaruoju metu sklandė daug spėlionių apie J. Prigožino buvimo vietą, nebuvo aišku, kur jis yra, taip pat iki galo nėra aišku, kur yra jo grupuotė „Wagner“.

Pagal šeštadienį A.Lukašenkos tarpininkaujamą susitarimą, kuriuo buvo užbaigtas „Wagner“ kovotojų maištas Rusijoje, J.Prigožinas turėjo persikelti į Baltarusiją.

Jo samdiniams buvo suteikta galimybė pasirinkti: prisijungti prie jo arba būti integruotiems į Rusijos reguliariąsias ginkluotąsias pajėgas.

A.Lukašenka taip pat tikino, kad jo gynybos ministras Viktoras Chrenikovas jam teigė, jog neprieštarautų, kad Baltarusijos kariuomenėje būtų toks dalinys kaip „Wagner“.

Jis nurodė V.Chrenikovui derėtis su J.Prigožinu šiuo klausimu, pranešė „Belta“.

Anksčiau šiandien buvo pastebėtas su J.Prigožinu siejamas lėktuvas, išskridęs iš Maskvos ir nusileidęs Baltarusijoje.

Vienas JAV pareigūnas užsiminė, jog J.Prigožinas galimai apsistojo viename iš nedaugelio Minsko viešbučių be langų.

Taip pat, A.Lukašenkos teigimu, Baltarusija nestato jokių stovyklų „Wagner“ grupės samdiniams, bet apgyvendins juos, jei jie to pageidaus.

„Mes jiems pasiūlėme vieną iš apleistų karinių bazių. Prašome – turime tvorą, turime viską – pasistatykite palapines“, – pareiškė A.Lukašenka, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

A.Lukašenka taip pat buvo cituojamas sakantis, kad Baltarusijoje nesiruošiama atidaryti jokių „Wagner“ verbavimo centrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.