Įkalintas opozicijos lyderis A. Navalnas: V. Putinas kelia pavojų Rusijai

Didžiausią grėsmę Rusijai kelia prezidento Vladimiro Putino režimas, antradienį pareiškė įkalintas opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas, tai buvo jo pirmi komentarai po nutraukto „Wagner“ maišto.

Aleksejus Navalnas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Aleksejus Navalnas.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 8:37 PM

„Rusijai nėra didesnės grėsmės nei Putino režimas“, – socialiniuose tinkluose parašė A. Navalnas. „Putino režimas yra toks pavojingas šaliai, kad net neišvengiamas jo žlugimas sukurs pilietinio karo grėsmę“, – teigė A. Navalnas.

Pasak A. Navalno, tai, kad V. Putino pradėtas karas gali sunaikinti ir sugriauti Rusiją, nebėra dramatiškas pareiškimas.

Samdinių grupuotės „Wagner“ vado Jevgenijaus Prigožino maištas sukėlė didžiausią per dešimtmečius politinę krizę Rusijoje. J. Prigožinas, įsivėlęs į ilgalaikę nesantaiką su Rusijos karine vadovybe dėl karo Ukrainoje, įsakė savo pajėgoms žygiuoti į Maskvą, o paskui staiga liepė apsisukti.

„Ne Vakarai ar opozicija numušė Rusijos sraigtasparnius virš Rusijos (...) ir pastūmėjo Rusiją prie pilietinio karo slenksčio“, – sakė A. Navalnas. „Tai padarė pats Putinas. Būtent jis asmeniškai atleido visiems šiems nuteistiesiems, kurie traukė nužudyti (gynybos ministrą Sergejų) Šoigu ar kad ir ką jie norėjo nužudyti“, – teigė A. Navalnas.

„Šiandien aiškiai suprantame: Putino šalininkų būrys pasirengęs bet kurią akimirką pradėti karą prieš bet ką. Štai kodėl nepaprastai svarbu atminti, kad bet koks perėjimas po Putino turi apimti laisvus rinkimus“, – tęsė A. Navalnas. „Ne demokratija, žmogaus teisės ir parlamentas silpnina valdžią ir veda į sumaištį. Į netvarką, silpną valdžią ir chaosą veda diktatoriai ir valdžios uzurpavimas. Visada“, – parašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.