O. Danilovas įsitikinęs: sprendimą stabdyti žygį į Maskvą priėmė ne J. Prigožinas

Jevgenijaus Prigožino sąjungininkai Kremliuje priėmė sprendimą sustabdyti „Wagner“ samdinių žygį Maskvos link, pareiškė Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretorius Oleksijus Danilovas.

Oleksijus Danilovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Oleksijus Danilovas.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2023, 3:33 PM

Jis iškėlė prielaidą, kad J. Prigožino „perversmo“ dalyviai šiuo metu yra Kremliuje. Jis taip pat pabrėžė, kad Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas dabar yra saugomas net per saugumo tarybos posėdžius, o jo sargybinių skaičius „padidėjo geometrine progresija“.

O. Danilovas pareiškė, kad „esama tam tikrų priežasčių“, kodėl „Wagner“ pajėgos nepasiekė Maskvos.

„Dar siekiame sužinoti, kokios derybos vyko ir kas davė įsakymą“, – sakė O. Danilovas.

„Galiu tvirtai pasakyti, kad sustabdyti žygį į Maskvą buvo ne J. Prigožino sprendimas. Sprendimą priėmė visai kiti asmenys. Dėl to, su kuo jie tarėsi ir kaip tai įvyko – manau, sužinosime tinkamu laiku“, – patikino ukrainietis.

Birželio 24 d.J. Prigožinas su „Wagner“ kovotojais priešakyje užėmė Rostovo prie Dono miestą Rusijos pietuose. Tai buvo paskutinis samdinių lyderio viešas pasirodymas iki tol, kai jis įsakė savo kariams sustabdyti žygį Maskvos link.

Tuo metu „Wagner“ konvojus buvo vos už 200 km nuo Rusijos sostinės, o V. Putinas, kaip manoma, Maskvą buvo palikęs jau anksčiau.

Birželio 26 d. V. Putinas pateikė „Wagner“ samdiniams tris galimybes: toliau tarnauti Rusijos reguliariosiose pajėgose, demobilizuotis arba išvykti į Baltarusiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.