Į paviršių iškeltos tragedijos pažymėto „Titan“ nuolaužos: įtaria, kad tarp jų – ir žuvusiųjų palaikai

Iškeltos povandeninio laivo „Titan“, kurio katastrofa sukaustė kone viso pasaulio dėmesį, nuolaužos. Jos nugabentos į Niufaundlando (Kanada) pakrantę, o vėliau bus perkeltos į vieną iš JAV uostų.

 „Titan“ povandeninio laivo nuolaužos.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 „Titan“ povandeninio laivo nuolaužos.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 „Titan“ povandeninio laivo nuolaužos.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 „Titan“ povandeninio laivo nuolaužos.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 29, 2023, 7:16 AM, atnaujinta Jun 29, 2023, 12:07 PM

Skelbiama, kad tarp nuolaužų – ir tragiškai žuvusių žmonių palaikai.

Per „Titan“ katastrofą žuvo 5 žmonės, kurie leidosi į brangią ir itin pavojingą kelionę legendinio „Titaniko“ nuolaužų apžiūrėti.

JAV pakrančių apsaugos tarnyba paskelbė, kad kai tik nuolaužos bus perkeltos į JAV uostą, darbo imsis medicinos profesionalai, kurie atliks tyrimus.

„Dar reikia nuveikti daug darbo, kad suprastume, kokie faktoriai lėmė katastrofą ir galėtume užtikrinti, kad panašios tragedijos nepasikartotų“, – pakrančių apsaugos tarnybos vyriausiasis tyrėjas ir naujojo tyrimo vadovas Jasonas Neubaueris.

„Titan“ povandeninio laivo nuolaužos iškeltos praėjus beveik savaitei po to, kai paskelbta, jog jos aptiktos vandenyno dugne.

Povandeninis laivas „Titan“ pradingo birželio 18 dieną. Jis leidosi į vandenyno gelmes, kur jame buvę keleiviai turėjo apžiūrėti „Titaniko“ nuolaužas.

Tačiau praėjus 1 val. 45 min. „Titan“ dingo iš radarų. Netrukus prasidėjo įtempta paieška.

Ilgą laiką skaičiuota, kiek „Titan“ esantiems žmonėms liko deguonies, tačiau vėliau paskelbta, kad povandeninis laivas sprogo – įvyko implozija.

Netrukus „OceanGate“ įmonė, kuriai priklauso „Titan“, sulaukė gausybės kritikos. Buvo paskelbta, kad įmonės generalinis direktorius ignoravo saugos įspėjimus, pasipylė kaltinimai, kad grupė atmetė bet kokią kritiką žinovų, kurie tikino, jog titano ir anglies pluošto lydinys sluoksniuosis ir neatlaikys slėgio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.