Lenkijos ministras apie riaušes Prancūzijoje: tai – migracijos politikos bankrotas

Lenkijos teisingumo ministras ir generalinis prokuroras Zbigniewas Ziobro pareiškė, jog pastarieji įvykiai Prancūzijoje rodo, kad Lenkija yra teisi, nenorėdama priimti daugiau migrantų iš už Europos ribų.

Riaušės Prancūzijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Riaušės Prancūzijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Riaušės Prancūzijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Riaušės Prancūzijoje.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 1, 2023, 12:59 PM

Atitinkamą įrašą jis paskelbė šeštadienį tviteryje, praneša portalas „eurointegration“.

„Trečia riaušių naktis Prancūzijoje. Sudegintos parduotuvės ir automobiliai, sužeisti policininkai, išsigandę žmonės. Tai istorija apie migracijos politikos ir kultūrinio „turtėjimo“ bankrotą, apie didėjantį nuosmukį ir anarchiją. O po Prancūzijos eilėje Belgija, Švedija ir kitos šalys... Jei Vakarai neįstengs atsitokėti, tai mes, lenkai, padarysime atitinkamas išvadas. Referendumui – taip! Pabėgėlių perkėlimui – ne!“ – parašė jis.

Portalas primena, kad ES šalys susitarė dėl į Europą atvykstančių migrantų paskirstymo Bendrijos narėms. Nors Lenkija ir Vengrija tam priešinosi, susitarimui pasiekti pakako kvalifikuotos daugumos.

Po to Lenkija paskelbė ketinanti blokuoti Europos planą.

Lenkijos valdančiosios Teisės ir teisingumo partijos lyderis Jarosławas Kaczynskis paragino surengti referendumą dėl migrantų paskirstymo.

Birželio 27-osios rytą Prancūzijos Nantero mieste policininkas nušovė automobilį vairavusį 17-metį paauglį, kuris, pareigūnų teigimu, atsisakė vykdyti jų reikalavimus.

Po to Prancūzijos miestuose kilo riaušės, kurios tęsiasi jau kelias paras. Jaunuoliai padeginėja automobilius, policijos ir valdžios pastatus. Daugelyje miestų dislokuotos policijos specialiosios pajėgos, pasitelkti šarvuočiai ir sraigtasparniai. Šeštadienio rytą Prancūzijos VRM pranešė, kad jau sulaikyti 994 riaušininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.