Žuvusio paauglio močiutė ragina nutraukti riaušes Prancūzijoje

Nuo policininko šūvių žuvusio 17-mečio Nahelio M. močiutė ragina riaušininkus nutraukti smurtą Prancūzijoje, praneša naujienų agentūra dpa.

Riaušės Prancūzijoje. <br>EPA/ELTA nuotr.
Riaušės Prancūzijoje. <br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2023, 8:54 PM

„Laimei, ten yra policijos pareigūnai. Žmonės, kurie dabar laužote daiktus, aš prašau jūsų sustoti. Jiems Nahelis tėra dingstis“, – ji sakė sekmadienį duodama interviu televizijos kanalui BFMTV.

Moteris sakė besipiktinanti tuo, kas nutiko jos anūkui, bet tikinti, kad šaudęs policininkas bus nubaustas, todėl žmonės neturėtų siaubti miestų.

Riaušės Prancūzijos miestuose tęsėsi penkias naktis iš eilės po to, kai antradienį eismo kontrolės metu policininkas nušovė iš Šiaurės Afrikos kilusį paauglį.

Riaušininkai susirėmė su policija, apiplėšinėjo parduotuves, padeginėjo automobilius ir pastatus. Kiekvieną naktį buvo suimama po kelis šimtus pažeidėjų.

Tuo metu prancūzai jau paaukojo daugiau nei 500 000 eurų šaudžiusiam policijos pareigūnui. Pinigų aukojimo kampanijos organizatoriai teigia, kad pareigūnas tiesiog dirbo savo darbą ir už tai turėjo „brangiai sumokėti“.

Aukų rinkimo kampaniją pradėjo Jeanas Messiha, kraštutinių dešiniųjų pažiūrų politiko Erico Zemmouro rėmėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.