Prancūzijoje per riaušes gesindamas gaisrą žuvo ugniagesys

Prancūzijoje mėgindamas užgesinti automobilius, per riaušes dėl policijos pareigūno nušauto paauglio padegtus į šiaurę nuo Paryžiaus, žuvo ugniagesys, pirmadienį pranešė vidaus reikalų ministras.

 Riaušės Prancūzijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Riaušės Prancūzijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2023, 10:44 AM

24 metų ugniagesys žuvo gesindamas gaisrą požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje Sen San Deni priemiestyje į šiaurę nuo sostinės, pranešė vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas.

Ministerija pranešė, kad per naktį vykusias riaušes policija visoje šalyje suėmė 157 žmones, mažiau nei ankstesnėmis dienomis, apskritai pastaroji naktis buvo kiek ramesnė.

Prancūzijos merai paragino visuomenės narius ir išrinktus pareigūnus pirmadienį rinktis miestų rotušėse visoje šalyje ir parodyti nepritarimą smurtiniams protestams, nesiliaujantiems beveik savaitę. Vyriausybė kovoja su nakties riaušėmis ir plėšikavimu nuo praėjusio antradienio, kai Paryžiaus Nantero priemiestyje policijos pareigūnas nušovė 17-metį Nahelį M.

Neįprastas raginimas „piliečiams mobilizuotis, kad būtų atkurta tvarka respublikoje“, nuskambėjo, kai vieno Paryžiaus priemiesčio mero namas buvo taranuotas liepsnojančiu automobiliu, akivaizdžiai siekiant jį sudeginti, tai sukėlė didelį pasipiktinimą. Pranešime spaudai šalies merų asociacija pabrėžė, kad smurtą patiria visos Prancūzijos bendruomenės.

Pratrūkęs smurtas yra vienas didžiausių iššūkių prezidentui Emmanueliui Macronui nuo pat jo valdymo pradžios 2017 metais. Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad jam malšinti naktį į pirmadienį visoje šalyje vėl dislokavo 45 tūkst. policininkų ir žandarų – tiek pat, kiek ir ankstesnes dvi naktis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.