Per viršūnių susitikimą Kinijos prezidentas Xi Jinpingas paragino garantuoti taiką regione

Antradienį Kinijos prezidentas Xi Jinpingas paragino dėti pastangas garantuoti „regioninę taiką“, jis kalbėjo per virtualų Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos viršūnių susitikimą, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Xi Jinpingas.<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Xi Jinpingas.<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 11:44 AM, atnaujinta Jul 4, 2023, 3:14 PM

Xi Jinpingas „ragino dėti pastangas užtikrinti taiką regione ir garantuoti bendrą saugumą“, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ ir pridūrė, kad Kinijos lyderis taip pat paragino valstybes nares „eiti teisinga kryptimi ir stiprinti solidarumą bei abipusį pasitikėjimą“.

Jis taip pat perspėjo dėl „spalvotųjų revoliucijų“ ir „naujojo šaltojo karo“. 

„Turime būti labai budrūs, kad išorinės jėgos nesukurstytų „naujo šaltojo karo“ ir nesukurtų konfrontacijos regione, bei ryžtingai priešintis bet kuriai šaliai, kuri kišis į vidaus reikalus ir dėl kokios nors priežasties surengs „spalvotąją revoliuciją“, – sakė Xi Jinpingas.

Pirmadienį Kremlius pranešė, kad į viršūnių susitikimą kreipsis ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, bet išsamesnės informacijos nepateikė.

Šanchajaus bendradarbiavimo organizacija buvo įkurta 2001 m. saugumo ir ekonomikos klausimams aptarti, ji vienija Kiniją, Rusiją, Indiją, Pakistaną, Vidurinės Azijos buvusios sovietinės valstybės Kazachstaną, Kirgiziją, Tadžikistaną ir Uzbekistaną, pranešta, kad visateisiu nariu bus priimtas ir Iranas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.